Üniversite Taban Puanları ve Bölümleri Başarı Sıralaması 2018 2019 YKS TYT

Bir bölüm hayali kuran adaylar için  Üniversite başarı sıralamaları Üniversitelerin Taban ve Tavan Puanları ile Bölümlerini ve Kontenjanlarını ÖSYM verilerine göre bu sayfada. Derszamani.Net sitemizde yer alan üniversiteler bazında taban puanlar ile bölümlere yönelik puanlar tamamen güncel olup, ÖSYM’nin en son yapmış olduğu yerleştirme sonuçlarına göre oluşturulmuştur. 2019 TYT ve YKS sınavlarına girecek adaylar sitemizdeki puanları gönül rahatlığı ile ciddiye alabilirler.

Yine her üniversite ve bölümün altında geçmişten günümüze değin, ilgili üniversite ve bölümlere yönelik yorumlar bulunur. Bu yorumlar bizzat bölümü okuyan öğrenciler ya da tercih yapmayı düşünen adaylar tarafından yazıldıkları için değerlidir. Değerlendirmeleri okuyabilir sizler de katkılarınızı sunabilirsiniz. Aşağıda il il üniversitelerin taban puanlarını ve bölümleri yer almaktadır.  İstediğiniz ildeki üniversitenin taban puanlarına,kontenjan bilgilerine ve bölümlerine ulaşabilirsiniz. 2019 YKS ve YTY’ye girip ve tercih yapacak üniversite adayları aşağıda yer alan puanlara göre tercih yapacaklardır .

2 Yıllık Bölümler ve Puanları İçin Tıkla
4 Yıllık Bölümler ve Puanları İçin Tıkla

Üniversiteler Bazında Puanları İncelemek İçin Aşağıdan Üniversite Linklerini Kullanınız

2018 İl İl Üniversite Puanları, Üniversite Taban Puanları ve Bölümleri Üniversite Başarı Sıralamaları 2018 2019 TYT YKS Üniversite Taban Puanları Bölümler ve Kontenjanları ,Hangi Üniversite Kaç Puan 2018 2019 Üniversite Başarı Sıralaması,Üniversite Bölümleri ÖSYM,ÖSYM YKS TYT Taban Puanları 2018 2019, Paralı Vakıf Özel Üniversitelerin Taban Puanları 2018 2019 Buradan öğrenebilirsiniz …

123 yorum

    • Sende bu amaçsızlardan mezun oldun heralde burda amaçsızca yorum yapıyorsun yada daha üniversiteli bile olmadın veya zekan yetmiyor üniversite okumaya gelip burda okuyanlara laf atıyorsun

  1. Buradaki kaç kişi gerçekten üniversite kazanıp okumak istiyor? üniversiteye hazırlanan herkese çok kısa bir soru? Sadece samimi cevap istiyorum nedenleriyle birlikte:
    Önünüzde iki seçenek sunuluyor.
    Birincisi, hayalinizdeki bölümü ve üniversiteyi kazanmak
    İkincisi, üniversiteyi kazanamamak ama iş kurabilmek için 5 milyon TL sermaye hibe edilmesi.

    Evet kritik soru? Birinciyi mi ikinciyi mi seçersiniz? Ve sebebi?

  2. benim ne yapıp edip bu sene bir bölüm kazanıp özgürlüğümü elde etmem lazım. 4 yıl felan olsun uzaklaşmak hayatımı yaşamak istiyorum. izmir bursa istanbul hepsi olur.

  3. ÇOK ACİL LÜTFEN! arkadaşlar ben bu yıl turizm otelcilik %50 burs ile girmek istiyordum ama puanım yetmedi. geçen seneye baktım kontenjani dolmamış bölümün. belki bu sene de dolmaz girerim dedim ama bu yıl puan türünü EA (Eşit Ağırlık) çekmişler. benim de ham puanım yetmiyor EA ya. bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek birisi var mıdır? yine YGS gibi YKS puanına göre alabilme durumu var mıdır, lütfen bilgilendirebilir misiniz beni? teşekkürler.

  4. ÇOK ACİL LÜTFEN! arkadaşlar ben bu yıl turizm otelcilik %50 burs ile girmek istiyordum ama puanım yetmedi. geçen seneye baktım kontenjanı dolmamış bölümün belki dolmaz yine girerim dedim ama bu yıl puan türünü ea (eşit agirlik) çekmişler benimde ham puanım yetmiyor. bu konunhakkinda beni bilgilendirebilecek birisi var mıdır? yine ygs gibi yks puanına göre alabilirler mi? teşekkürler..

  5. sınav sistemini her yıl değiştiren zihniyete yazıklar olsun. geçen yıl istediğim bölümü kazanamadım. bu yıldan umudum vardı, ama nasıl bir sınavla karşılaşacağız, sonuç nasıl olacak tam bir muamma. arkadaşlar psikolojiniz nasıl biraz yorum yapın . :(

  6. hayaller tıp fakültesi ama gerçekler fizik bölümü, bazen soruyorum da ben nerede yanlış yaptım. Neden çevremdeki arkadaşlarım hep benden daha iyi, sadece güzel olmak ve göz önünde olmak tek suçumdu. ilgimi hep başka yönlere çektiler. çalışmadım ihmal ettim.

  7. sınavlar her sene zor olur, nedense her yıl bir sonraki yıldan daha zor olur derler, ama zor olan sınavlar değil, bizim tembelliğimiz. ben hedefi belirledim tıp fakültesi kazanmak. 1 yıldır sosyal medya, avm, gezmeler tozmalar yok hayatımda. varsa da çok az.

  8. okuyacağınız en iyi üniversite kendinizi en iyi hissedeceğiniz şehirdedir, kendini geliştirmek isteyen her yerde geliştirir. Bana katılan olur mu bilmiyorum.

  9. Sakın Kilise gelmeyin.Gençliğinize yazık etmeyin şuan bile ne olacağı belirsiz suriyeliler çoğaldı bizden çoklar kendi memleketimizde mülteci olduk.Adım başı suriyeli kiralık evde yok suriyelilere veriyor millet evleri yurtta çok kişilik değil

  10. kim ne derse desin bu yıl yani 2018 tyt yks sınavları ygs lys den farklı olacak ezberin yanında mantık da gerektirecek bu sebeple, artık bizler yerleşeceğiz.

  11. tecrübeli biri olarak yazıyorum asla sevmediğiniz bir bölümü yazmayın, ha illaki gelecekteki iş durumu önemli ama sevmeyeceğiniz bir mesleği veya şehri yazmayın zehir olur hayatınız, bu yıl üniversiteyi bırakıp yeniden gireceğim sınava.

  12. Bu yıl ikinci defa gireceğim sınava büyük hata ettim ilk yıl çok çalışmadım, şansıma sistem değişti, şimdi ne olacak sorular zor mu kolay mı olacak bunun endişesini yaşıyorum bu yıl da kazanamazsam kötü gözler hep üzerimde olacak.

  13. arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum yeni sistemde sadece TYT sınavına girebiliyor muyuz ve bununla seçebileceğimiz 4 yıllık bölümler var mı? Yardımcı olacaklar için teşekkürler.

  14. Universiteyi kazanipta sorumlu dersi olanlar gecici kayit yaptirabilecek universiteye . Sonra dersi verip gectimi diplomayi alarak esas yani gercek kayiti yaptircaz . Allah herkezin yardimcisi olsun .

  15. Arkadaşlar sizce ataması iyi olan bir bölüm mü yoksa mutlu olacağım sevdiğim bir bölüm mü seçmeliyim. Ailem ile kendi tercihlerim arasında kaldım yardım edin :(

  16. Buradan bilgi almak istiyorum. İlgi alanım oldukça geniş olduğundan ötürü meslek seçimimde zorluk yaşıyorum. Kendi çapımda bazı araştırmalar yaptım. Fakat bir türlü karar veremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

    • Matematikte iyiysen Kriptografi okumanı tavsiye ederim. Şahsen bu şifre çözme olayları bana merak uyandırıcı geliyor. O bölümü bitirdikten sonra TUBİTAK veya başka şahsi şirketlerde bilgi güvenliği sağlamak için çalışabilirsin :)

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.