Kul Köle Olmak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere kul köle olmak deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Kul köle olmak deyiminin anlamı:

Tam bir doğruluk ve özveri ile bağlanarak bütün isteklerini yerine getirmeye hazır olmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Kul köle olmak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Kul köle olmak deyiminin hikayesi:

Krallıkla yönetilen bir ülkede kralın baskıcı tutumları köylü halkı her zaman rahat etmiştir. Artık buna dayanamayan ve bir çıkar yol aramak için köylü halk arasında insanları ikna ederek krala karşı ayaklanmaya çağıran kişiler de toplum içinde ortaya çıkmaya başlamıştır.

Bu kişiler kralın koyduğu sınırlamaları ve yasaklamaları kabul etmeyen, kimseye kul köle olmayacağız diyen bir grup insan olarak dillerinden düşürmedikleri kul köle olmayacağız, sözüyle tanınmışlardır. Meramlarını anlatırken de kralın adamı olup da onun emri altında boyunduruğuna girmek bize yakışmaz diye açıklamalar yapmaya başlamışlar. Kral bunu öğrenince hepsini dar ağacında astırmış.

Olaydan sonra ise bu kişilerin ağzından düşürmedikleri kul köle olmayacağız sözü halk arasında yayılmış. İnsanlar bu şekilde yaşayarak kralı tahtından etmiş ve topyekün bir bağımsızlık elde etmişler.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.