Bireyin Konumu Gereği Aldığı Tavır Nedir Örnekler

Aşağıda bireyin konumu gereği aldığı tavır nedir örnekler kısaca olarak ele alacağız.

Bireyler, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının farkında olarak hayatlarına devam etmektedir. Bireylerin toplumda sorumluluklarını yerine getirirken sahip oldukları meslekleri gereğince belli konumları da bulunabilir. Bu aile, iş, okul, sosyal hayat konumları olarak şekillenebilir ve değişebilir. Farklı konumlarda bulunan insanlar konumları gereğince bazı kuralları uygulamak ve tavır almak durumunda da kalabilir.

Bir devlet memurunun kanunlara riayet ederek çalışması, yalan konuşmaması, dürüst olması, çalmaması ve insanlara yardımcı olması gerekir. Bu tavır, kanunlar çerçevesinde hukuki yaptırım tehditleriyle oluşan bir tavır gibi gözükse de toplumun genel geçer ahlak kuralları ve bireyin almış olduğu akademik ve aile eğitimi ahlaklı çalışma prensiplerine bağlı kalmasını desteklemektedir.

Öğretmenlerin, her şeyden önce eğitimi ve öğretimi gerçekleştirmek için mücadele etmeleri bir tavırdır. Doktorların hastaların bütün sorunlarını çözme girişimi ve mücadelesi de bir tavır olarak önümüze çıkmaktadır. Bir belediye başkanının halk için yenilikler yapması ve hayatı kolaylaştırmak için uğraşması da bireyin konumu gereği aldığı bir tavırdır.

Bazı meslekler bireylere özel tavırlar katar. Bunlar askerlik, polislik, avukatlık gibi meslekler olabilir. Bu meslekleri icra eden kişiler sürekli temiz, düzgün ve dakik olmak durumundadır. Askerler sürekli tıraş olur, kamuflajları temizdir, botları boyalıdır. Aynı şey polisler için de geçerlidir.

Bireyin Konumu Gereği Aldığı Tavır Nedir Örnekler Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.