Ortak Çok Olunca Ziyan Az Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Aşağıda ortak çok olunca ziyan az olur atasözü ile ilgili kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

İsraf etmek, her zaman zararlıdır. Bir şeyin israf edilmesi hem maddi hem de manevi zararlar ortaya koymaktadır. Atalarımız da israf konusunda çok hassas davranmışlardır. İsrafın engellenmesi için toplumda belli bir şuurun oluşmasını da atalarımız sağlamaya çalışmıştır.

Ortak çok olunca ziyan az olur diyen atalarımız, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelmelerinde muhakkak işe yarayan şeyler de olacağını ve böylece artan bir şey kalmayacağını ortaya koymaktadır. Bazı şeylerin israf edilmemesi için kişilerin harekete geçerek bir araya gelmesi de bu sözle açıklanabilir.

Eğer elde olan şeyler fazlaysa, kişilerin ihtiyaçlarını giderecek şeylerin de fazla olmasından dolayı ortak çok olunca ziyan az olabilir. Bu da atalarımızın engin ve derin gözlem ve tecrübelerinden ortaya çıkan bir söz olarak bize nasihat etmektedir. İsraf haramdır, israf kültürümüzde olmayan bir şeydir. İsraf, kaynakların boşa tüketilmesi ve heba edilmesi anlamına gelmektedir.

İsrafın önlenmesi için toplumda belli bir hareketin gerçekleştirilmesi ve bu hareketin bir hamle sahasına çıkarılması gerekir. Böylece hiçbir şeyin ziyan olmaması için en ince ayrıntısına kadar faydalı bir hale getirilmesi de elzemdir. İsrafın önlenmesinde kişilerin bireysel sorumluluklarının da farkında olması gerekir.

Ortak Çok Olunca Ziyan Az Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.