Kuyruk Acısı Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere kuyruk acısı deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Kuyruk acısı deyiminin anlamı:

Daha önceki bir hırpalanışın kişide bıraktığı öç duygusu, hınç anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Kuyruk acısı deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Kuyruk acısı deyiminin hikayesi:

Günün birinde bir bilge bir yılandan, yuvasına gidip bir altın alırmış. Bilge hasta olunca durumu oğluna anlatmış. Oğlu da yılanın yuvasını bulmuş ve altın almaya başlamış. Zamanla aklından altının yuvanın altında gömülü olduğu geçmiş. Yuvayı dağıtmak istemiş ve bunun için yılanın da kuyruğunu kesmiş. Yılan da bu acıyla çocuğu zehirlemiş ve ölümüne neden olmuş.

Bilgenin bu durumdan haberi olmuş oğlunun ölümünün ve iyileşmesinin ardından yılanın yanına gitmiş. Yine de dost olmak istediğini söylemiş. Yılan da sen de evlat acısı, bende de kuyruk acısı olduğu sürece dost olamayız, demiş. Kuyruk acısı, öç ve hınç duygu ve düşüncesiyle hareket etme arzusu anlamına gelmektedir.

Deyimler mecaz anlamlı tabirler olarak bilinir. Deyimler zaman içinde ağızdan ağza nesilden nesle aktarılan sözler olarak kullanılır. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturur.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.