Aşağıda kültürel ticaret nedir hangi amaçla yapılır kısaca olarak ele alacağız.
Kültür, milletlerin gelenek, görenek, örf, adet ve ahlak değerleri bakımından davranış ve tutumlarının yaşanması anlamına gelmektedir. Kültür, milletlere has özellikler taşımaktadır. Kültürün yaşanması ve yayılması da insanların beşeri faaliyetlerine bağlı olarak gerçekleşmektedir.
Kültür bağlamında ticaretin de gelişmesi söz konusu olmaktadır. Ticari faaliyetler kültürün de yayılmasını sağlar. Çünkü insanlar kendi gittikleri yerlere ticaret amaçlı ziyaretlerinde kendi kültürlerini sürdürerek hayatlarına devam ederler. Bu da kültürlerin tanınmasında ve yayılmasında etkili olmaktadır.
Kültürel ticaret de kültürün turizm unsuru olarak tanıtılmasında, yayılmasında etkili olmaktadır. Bir millete ait kültürel değerlerin ticari meta üzerine işlenmesi ve bunun ticaretinin yapılması ile gerçekleşmektedir. Ülkemizde halıcılık, kilimcilik, çömlekçilik, seramik, cam sanatı, hat sanatı gibi kültürel özellik ve değer taşıyan şeylerin ticari eşya olarak satılması kültürel ticaretin gerçekleşmesine bir örnek olarak gösterilebilir.
Kültürel ticaret hem ekonomik kalkınma, gelişme ve büyümenin sağlanması için hem de kültürün tanıtılması ve yayılması için yapılmaktadır. Özellikle ülkemizdeki kültürel ticaret sayesinde hem Türk kültürü hem de İslam kültürü bir arada olarak dünyaya tanıtılmaktadır.
Kültürlerin varlıklarını sürdürmesi nesillerin kültürel değerlere olan yakınlığı ile ilgilidir. Bu da kültürel bakımdan eğitimin nesillere verilmesi ve kültürün devamlılığının sağlanmasına bağlı olarak değişmektedir.
Kültürel Ticaret Nedir Hangi Amaçla Yapılır Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Hemen Yorum Yaz