Kendini Ateşe Atmak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere kendini ateşe atmak deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Kendini ateşe atmak deyiminin anlamı:

Bilerek zor ve tehlikeli bir işe girişmek anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Kendini ateşe atmak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Kendini ateşe atmak deyiminin hikayesi:

Köyde birbirini seven iki genç, bir türlü kavuşamazlar. Çünkü gençlerin aileleri bu aşka karşı çıkmaktadır. Gençler bu duruma son derece karşı çıkmaktadır. İnsanlar da olaya ilgisiz kaldığı için hiçbir dil dökme eylemi fayda vermemektedir.

Gençlerden biri sevdiğine kavuşma hasretiyle iyice yanmaktadır. Bunun için aklına deli fikirler gelmektedir. Bu nedenle de köyün ortasından geçen derenin üstündeki köprüye çıkma kararı alır. Genç köprüye çıkar ve sevdiği kızı vermezlerse kendini atacağını söyler. Köylüler ve aileler oralı olmaz ve genç kendini atar. Bir anda herkes çok şaşırır. Genç artık sulara karışmıştır.

Orada bulunan bir kişi kendini aslında ateşe attı, der. Köylüler ona döner ve der ki çocuğa yazık oldu keşke bu kadar karşı çıkmasalardı da biz de bir şey yapabilseydik. O günden sonra kendini bu şekilde feda eden kişiler için kendini ateşe atmak sözü kullanılmıştır.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.