Aşağıda Antarktika’ya kurulan Türk bilim üssü ve bilim adamları hakkında bilgi kısaca olarak ele alacağız.
Antarktika, bütün otuza yakın dünya ülkesinin kutup bölgesinde bilimsel araştırma yapığı ender yerlerden biridir. üçüncüsü düzenlenen bilim seferinde Türkiye adına da Horseshoe Adası’nda bir geçici bilim üssünün kurulması gerçekleşmiştir.
Antarktika’da yapılan bilimsel çalışmalar otuz ülkenin bayrağının dalgalandığı önemli bir prestij alanı olarak görüldüğünden Türkiye’nin bilim atağının dünyaya tanıtılmasında önemli bir reklam çalışması olduğu da bilinmektedir.
Geçmişten günümüze birçok bilim insanı birçok ülkenin sağladığı inisiyatiflerle bilimsel araştırmalarını yaparken Türkiye’de bilim sahasında kendi özverili çalışmalarını ortaya koyacak güce geldiğini göstermek, bilim insanlarına güvenmesiyle yaptığı teknolojik buluşları ve icatları dünyaya tanıtmak maksadıyla hamleler gerçekleştirmektedir.
Dünyanın en büyük buzul çölünün bulunduğu, ölümcül iklim şartlarının var olduğu kıtada bilimsel araştırmalar yapmak için güney Kutup Bölgesi’nde bulunmanın zorunluluğu bilim insanları zorlamaktadır. Fakat bilimsel araştırmaların yapılmasının gerekliği dünya ve uzay tarihi açısından oldukça önemli olduğundan bilim insanları fedakarlıklar göstermektedir.
Türkiye, son yıllarda bilim ve teknoloji alanında gösterdiği yerli ve milli atağı dünyaya duyurmak ve kendi gücünü ve rüştünü ispatlamak amacıyla bu tür organizasyonların ve bilimsel çalışmaların içinde daha fazla yer almaya devam edecektir. Böylece bilim dünyasında adından sıklıkla söz ettirecektir.
Antarktika’ya Kurulan Türk Bilim Üssü ve Bilim Adamları Hakkında Bilgi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Hemen Yorum Yaz