2017 Üniversite Tercihlerini Yapmayanlar İçin Son Günler

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK ile ilgili görsel sonucu

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK ile ilgili görsel sonucu

Lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler, şimdi üniversite hayalinin peşinde ilerliyor. Üniversite okumaya hak kazanmak için YGS ve LYS’ye giren öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmelerinin ardından 18 Temmuz 2017 itibariyle tercih dönemine girmiş bulunuyor. Kimi öğrenciler tercihlerini gerçekleştirmişken, kimi öğrenciler henüz hangi üniversitenin hangi bölümünü yazacağına karar verememiş durumda. Bu nedenle üniversite tercih döneminin ne zaman biteceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bizler de bu konu ile ilgili düzenlemiş olduğumuz bu yazı içerisinde, sizlere 2017 üniversite tercihlerini yapmayanlar için son günler kısaca bilgi vereceğiz.

18 Temmuz 2017 tarihinde başlayan üniversite tercih döneminin bitiş tarihi 26 Temmuz 2017 olarak açıklanmıştır. Henüz tercihlerini yapmamış olan öğrencilerin belirtilen tarihe kadar tercihlerini tamamlaması gerekmektedir. Her öğrencinin bu konuya dair en önemli hayali, istediği bölümde istediği üniversiteyi okumaya hak kazanmak olmaktadır. Fakat bunun için sadece sınavlardan alınan puanlar değil, tercih döneminde gösterilen hassasiyet de büyük önem taşıyor. Tercihlerde yapılan en ufak bir yanlışlık, öğrencinin bir yıla mal olabiliyor. Bu nedenle her öğrencinin bu dönemde ilgili rehberlerden destek alması önemli oluyor.

Üniversite tercihleri bittikten sonra öğrenciler, tercihlerinin açıklanmasını bekleyecek. Kimi öğrenciler istediği üniversiteye yerleşmenin mutluluğunu yaşarken, kimi öğrenciler ise yerleşememiş olmanın hüznü içerisinde olacak. Bu nedenle hem puan hem de sıralama dikkate alınarak tercih işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

2017 Üniversite Tercihlerini Yapmayanlar İçin Son Günler Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.