İnsanın Aynası Düşünceden Geleneğe Nedir?

Aşağıda insanın aynası düşünceden geleneğe nedir kısaca olarak ele alacağız.

İnsan hayatı, belli başlı değerlerden ve davranışlardan oluşmaktadır. Değer, tutum, davranışlar toplumun kültür olarak yaşadığı unsurların  yaşanmasıyla insan hayatına intikal etmektedir. İnsanın aynası düşünce yapısı ile meydana gelebilir. Düşünce yapısı insanın davranışları ve inançların yaşanması bakımından değerlendirilmektedir.

Düşünceyi oluşturan ve olgunlaştıran en önemli değerler toplumu meydana getiren geleneğin yaşanmasıdır. Gelenek insanın yetiştirilmesinde ve insanların hayatlarına güvenle, huzurlu ve barış ortamında devam etmesinde etkili olmaktadır. Düşünmek insana özgü bir özellik olarak gerçekleşmektedir. Düşünmek insanın olgulaşmasını sağlar.

Düşünce sistemleri adil ve insaflı bir dünya düzeninin oluşturulması için gereklidir. Düşüncenin temelindeki ahlak değerleri toplum geleneklerinin de yaygınlaşması ve temel hale gelmesini sağlamaktadır. Geleneği besleyen düşünce ve düşünceyi besleyen gelenek birbirini tamamlayan unsurlar olarak insanların adil bir toplum düzeninde mutlu ve huzurlu olarak yaşamasını sağlamaktadır.

İnsanın aynası da kendini toplumda gördüğü ve toplumun onu nasıl gördüğü ile ilgili olarak değişmektedir. İnsanlar aynada kendilerinden önce insanların kendilerini nasıl gördüklerini görmektedir. Bu nedenle insanın düşüncesi de kendini toplumda var ederek yaşaması ve hayatına devam etmesi anlamına gelmektedir. Düşünce insanı olgunlaştırmakta ve insanın sosyal ilişkiler kurmasında etkin rol oynamaktadır. Bu nedenle düşünce sistemleri hukuk sistemleri geliştirmekte ve devletler kurarak tahakkümler oluşturmaktadır.

İnsanın Aynası Düşünceden Geleneğe Nedir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.