Web sitemize hoşgeldiniz, 25 Kasım 2020

7. Sınıf Türkçe Dersdestek Yayıncılık “Sağlık ve Spor-Tema Değerlendirme” Cevapları

Şimdiki Yazımızda “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dersdestek Yayıncılık “Sağlık ve Spor-Tema Değerlendirme Etkinlikleri Soruları ve Cevapları Sayfa 2013, 2014” Konusundan Bahsedeceğiz

7. Sınıf Türkçe Dersdestek Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 213  

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: metnin konusu, sağlıklı dişler için neler yapılması gerektiğidir.

2. Metinde sağlıklı dişler için neler önerilmektedir?
Cevap: Dişlerimizi fırçalamalı, abur cubur yememeli vücudumuz ve dişlerimiz için gerekli olan mineralleri almalı, et, balık, meyve gibi sağlıklı besinler tüketilmelidir.

3. Metne göre dişlere küçük yaşlardan itibaren iyi bakmak neden önemlidir?
Cevap: Ömür boyu sağlıklı dişlere sahip olabilmek için dişlere küçük yaşlardan itibaren iyi bakmak gereklidir.

4. Metinde gerçek anlamının dışında kullanılan kelimelere örnekler veriniz
Cevap: “Gülen dişler” mecaz anlamda kullanılmıştır.

5. (1) Sağlığımız için vücudumuzdaki su dengesine dikkat etmeliyiz. (2) Su içmek için susama duygumuzun bizi uyarmasını beklememeliyiz. (3) Fazla su tükettiğimizde değil, az su tükettiğimizde sorun yaşarız. (4) Vücudun yeterli su ihtiyacı karşılanmadığında kişide güçsüzlük, hâlsizlik ve bitkinlik hissi oluşur. (5) Tükettiğimiz suyun temizliği ve içerdiği mineraller de önemlidir elbette. Bu parçayla ilgili aşağıdaki ifadeler doğruysa ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.

(Y) a. 1. cümlede fiil haber kipiyle çekimlenmiştir.
(D) b. 2. cümlede amaç-sonuç anlamı vardır.
(D) c. 3. cümlede karşılaştırma yapılmıştır.
(Y) ç. 4. cümlede kişisel görüş bildirilmiştir.
(D) d. 5. cümlede nesnel bir değerlendirme söz konusudur

7. Sınıf Türkçe Dersdestek Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 214  

6.Her şey önce insanın içinde başlar. İçinizde neler hissettiğiniz, dünyayı bu duygularla nasıl gördüğünüz önemlidir. Varlığınızın dünyaya açılan bütün pencereleri, bütün kapıları ve bütün anahtarları içinizde saklıdır. Sevgi, nefret, mutluluk, üzüntü gibi birçok duygu oradan doğar ve çevreye yayılır. Bu parçayla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Nefret ve üzüntü diğer insanların bize kötü davranmasıyla ilgilidir.

7. Aşağıdaki dizeleri uygun açıklamalarla eşleştiriniz.
Cevap:
İnceydin sevgilimin bileklerinden, Daha maviydi damarların, (Karşılaştırma yapılmıştır.)
Üşüyor musun karanlıkta, Küçük zerdali ağacım? (Kişileştirme yapılmıştır.)

8. Aşağıdakilerin hangisinde deyimin yanlış anlamda kullanılmasından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır?
Cevap: A) Uluru Dağı, hava şartlarına ve güneş ışıklarına göre çeşitli renk tonlarında göz açtırmayarak
ışıldar.

9. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerleri verilen ifadelerin uygun olanıyla tamamlayınız.
Cevap:
a. Eve gelir gelmez ……ilk olarak…….. elbiselerimi çıkarır, ..ardından…. banyoya koşar, ellerimi ve ayaklarımı yıkarım.
b. Gösterilerini sunmak için sahneye …ilk olarak.. beşinci sınıflar,… .son olarak… altıncı sınıflar çıktılar.
c. Bizi dinlemeni istemiyorum …….başka bir deyişle…… kulak misafiri olmamalısın.
ç. ……Özellikle…….. Hatice’nin yaptığı konuşma salondaki herkesten alkış aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz