Time-Out İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Time-Out İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Time-Out Nedir?

Time-out, genellikle çocuk eğitiminde kullanılan bir yöntemdir ve yanlış davranışı düzeltmek veya davranışın devam etmesini önlemek için uygulanır. Bu yöntemde, yanlış davranış yapan kişi bir süreliğine etkinlikten uzaklaştırılır ve böylece kendine gelip, yanlış davranışının sonuçlarını düşünebilir.

Örnek Cümleler:

  1. Sarah was misbehaving in class, so the teacher gave her a time-out. (Sarah sınıfta kötü davrandı, bu yüzden öğretmen ona bir zaman aşımı verdi.)

  2. After throwing a tantrum, the child was put in time-out. (Nöbet geçirdikten sonra, çocuk zaman aşımına alındı.)

  3. The coach gave the player a time-out to calm down after he received a red card. (Antrenör, oyuncu kırmızı kart gördükten sonra sakinleşmek için ona zaman aşımı verdi.)

  4. If your child is misbehaving, try using a time-out to help them reflect on their actions. (Çocuğunuz kötü davranıyorsa, davranışlarını düşünmelerine yardımcı olmak için bir zaman aşımı kullanmayı deneyin.)

  5. Time-out can be an effective way to discipline a child without using physical punishment. (Zaman aşımı, fiziksel ceza kullanmadan bir çocuğa disiplin vermenin etkili bir yol olabilir.)

  6. When a child is put in time-out, it is important to explain to them why they are being punished. (Bir çocuk zaman aşımına alındığında, onlara neden cezalandırıldıklarını açıklamak önemlidir.)

  7. The parents used a time-out to teach their child not to hit his sister. (Ebeveynler, çocuklarına kız kardeşine vurmayı öğretmek için bir zaman aşımı kullandılar.)

  8. Time-out should be used as a last resort and only when other forms of discipline have failed. (Zaman aşımı, diğer disiplin yöntemleri başarısız olduğunda ve son çare olarak kullanılmalıdır.)

  9. The child was upset when he was put in time-out, but eventually calmed down and apologized. (Çocuk zaman aşımına alındığında üzgündü, ama sonunda sakinleşti ve özür diledi.)

  10. Time-out is not a punishment, but rather an opportunity for the child to reflect on their behavior. (Zaman aşımı bir ceza değil, çocuğun davranışlarını düşünmek için bir fırsattır.)

  11. The teacher used time-out to help the student calm down and refocus after a disruptive outburst. (Öğretmen, bir rahatsızlık nedeniyle patlayan öğrencinin sakinleşmesine ve odaklanmasına yardımcı olmak için zaman a

şımı kullandı.)

  1. It’s important to set clear rules and consequences for misbehavior before using time-out. (Zaman aşımı kullanmadan önce kötü davranışlar için açık kurallar ve sonuçlar belirlemek önemlidir.)

  2. The child was given a warning before being put in time-out, but continued to misbehave. (Çocuk zaman aşımına alınmadan önce uyarıldı, ancak kötü davranışına devam etti.)

  3. Time-out can also be used for adults to take a break and calm down in a stressful situation. (Zaman aşımı, stresli bir durumda bir mola vermek ve sakinleşmek için yetişkinler için de kullanılabilir.)

  4. The coach called a time-out to give his players some instructions and strategy for the next play. (Antrenör, oyuncularına bir sonraki oyun için talimat ve strateji vermek için zaman aşımı çağırdı.)

  5. It’s important to make time-out an appropriate length based on the child’s age and the severity of the misbehavior. (Zaman aşımını, çocuğun yaşı ve kötü davranışın şiddetine göre uygun bir süre olarak belirlemek önemlidir.)

  6. The child was reluctant to apologize at first, but after spending time in time-out, he realized the impact of his actions. (Çocuk özür dilemeye başta isteksizdi, ancak zaman aşımında zaman geçirdikten sonra, davranışlarının etkisini fark etti.)

  7. Time-out should not be used as a way to isolate or ignore a child, but rather as a way to teach appropriate behavior. (Zaman aşımı, bir çocuğu yalıtmak veya görmezden gelmek için kullanılmamalı, ancak uygun davranışları öğretmek için kullanılmalıdır.)

  8. The child’s behavior improved after several instances of time-out, and he learned to regulate his emotions better. (Çocuğun davranışları birkaç zaman aşımı örneğinden sonra iyileşti ve duygularını daha iyi düzenlemeyi öğrendi.)

  9. It’s important to follow up with the child after time-out and discuss ways to avoid similar misbehavior in the future. (Zaman aşımından sonra çocukla iletişim kurmak ve gelecekte benzer kötü davranışları önlemek için yolları tartışmak önemlidir.)

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.