TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2017

Bu yazımızda LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2017 kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olan LGS 8. sınıflar için her iki dönemde de birer kez yapılan ve rutin sınavların en az birinin merkezi olmasıyla ağırlıklı başarı puanının hesaplanması sağlanan sınavlarda altı ana branştan sınava giren öğrenciler her branş için yirmi soruya cevap vermektedir.

LGS, her sene Kasım ve Nisan aylarında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap, Dün Kültürü ve Yabancı Dil derslerinin ikinci sınavlarının merkezi sınav yapılmasıyla gerçekleştirilir. Raporlu öğrenciler için mazeret sınavı düzenlenir Mazeret sınavları Aralık ve Mayıs aylarında gerçekleştirilir.

Her dersten yirmi sorunun sorulduğu ve sınav süresinin kırk dakika olduğu sınavlarda, iki sınav arası da yarım saat molalardan oluşmaktadır. Sınavda düzeltme formülü denen üç yanlışın bir doğruyu götürmesi söz konusu değildir. Her soru iki dakikadır.

Öğrenciler, LGS sınavına kendi okullarında farklı gözetmen hocalar eşliğinde girmektedir. Sınavlarda ikinci sınav konuları çıkmakta ve hesaplamalar ona göre yapılmaktadır.

2017 yılının ikinci döneminin mazeret sınavları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bununla birlikte öğrenciler de Milli eğitim Bakanlığı’nın LGS’u ne zaman açıklayacağını merak etmektedir. LGS her zaman olduğu gibi mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından sisteme 5 iş günü içinde girilecektir.

LGS sınavında ter döken öğrencilerin heyecanlı bekleyişinde sonuçların açıklanmasına sadece günler kaldı. Bu yıl LGS’un herkese umut ve başarı getirmesini dileriz.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2017 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. 2017 teog sonuçları açıklanacağı günü iple çekiyorum artık açıklansın ya ben de sınava girdim bu sene o yüzden puanımı çok merak ediyorum inşallah en kısa sürede TEOG sonuçları açıklanır artık.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.