Bu yazımızda sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve amaçları kısaca olarak bilgi aktaracağız.
Sivil toplum kuruluşları, gönüllülük esasına dayanarak toplum yararına çalışan eğitim, sağlık, güvenlik, barınma ihtiyaçlarının karşılanması için örgütlenmiş hak ve adalet arayışında olan kurumlardır. Sivil toplum kuruluşları, toplum düzenine bağlı kalarak birlik ve beraberliği sağlar. Barış, huzur ve güven ortamı tesis ederler.
Milli ve milletler arası çalışmalar yaparak birçok alanda farkındalık oluştururlar. Bunlardan biri ve en önemlisi de sağlık alanında yapılan faaliyetlerdir. Sağlıklı yaşamak, insanların en doğal hakkıdır. Sağlık güvencesiyle yaşamak insanlık hakkıdır.
Sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları şu şekildedir:
*LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı)
Lösemili çocukların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve toplum genelinde ve dünya çapında lösemi ile ilgili farkındalık oluşturmak için kurulmuştur.
*Türk Böbrek Vakfı
Böbrek hastalarının teşhis, tedavi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının karşılanması, hastaların sorunlarının çözülmesi ve böbrek hastalıklarının toplum genelinde ve dünya çağında farkına varılması için kurulmuştur.
*Türk Kalp Vakfı
Kalp ve damar hastalıklarına sahip insanların sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, yaşadıkları sorunların çözülmesi, kamuoyunda seslerinin duyulması amacıyla toplum genelinde ve dünya çapında farkındalık oluşturmak için kurulmuştur.
*Kızılay
Toplumda sağlık, eğitim, barınma, güvenlik, insani yardım konusunda muhtaç, mağdur, mazlum olan insanlara ülke ve dünya çapında yardım dağıtılması için kurulmuştur.
*Yeşilay
Bağımlılık yapan maddelerle, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin yaşadıkları sorunlarla mücadele etmek için insana ve insanlığa zarar veren sağlık problemleriyle mücadele etmek için kurulmuştur.
Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Ve Amaçları Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
güzel daha fazla olsaydı keşke ama güzel
Çok teşekkürler
Sağlık alanında sivil toplum kuruluşları çok güzel anlatılmış ve açıklanmış. Özellikle bu sivil toplum kuruluşlarını açıklamanız yazıyı daha da zengin bir hale getirmiş.