Hayvancılığın Ekonomiye Katkısı Nedir?

Bu yazımızda hayvancılığın ekonomiye katkısı nedir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Hayvancılık, çok yönlü bir ticaret hacmi oluşturmaktadır. Bu nedenle bir endüstri haline gelmiştir. Sanayi devriminin ardından gerçekleştirilen makineleşme tarım ve hayvancılıkta da kullanılmaya başlanınca endüstriyel anlamda gelişmeler yaşanmıştır.

Hayvancılık sektörü de her yönü ve sahasıyla endüstri olarak güç kazanmış ve olumlu yönde etkilenmiştir. Hayvancılıkta, hayvanlardan elde edilen ürünlerin sürekli olarak tüketimde kullanılması bir sirkülasyonun da oluşmasına neden olurken, hayvanların barınması, beslenmesi, korunması, tedavisi, ürünlerin işlenmesi de büyük bir Pazar oluşturmaktadır.

Doğal hammadde ve gıda pazarının arz – talep ilişkisi hayvancılığın çeşitlenmesine ve daha yaygın olarak olumlu şartlarda ilerlemesine neden olmuştur.

Hayvancılığın sektörlere ayrılması da ekonomiye katkı sağlamıştır. Arıcılık, kümesçilik, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, ahır ve mera hayvancılığı, et ve et ürünleri tüketimi, süt ve süt ürünleri tüketimi ekonomik ticaret hacmi, tüketim talebi, üretim arzı oluşturmuştur.

Hayvancılığın ekonomiye katkıları şu şekildedir:

*İstihdam alanı oluşmuştur.

*Doğal kaynaklar kullanılmıştır.

*Endüstriyel olarak fabrikalaşma sağlanmıştır.

*Üretim ve verim artmıştır.

*İthalat ve ihracat olarak dış ticaret gelişmiştir.

*Ticaret hacmi artmıştır.

*Pazar sirkülasyonu sağlanmıştır.

*Hammaddenin doğal olması ekonomik olmuştur.

*Ekonomik istikrar sağlanmıştır.

*Ekonomik refah sağlanmıştır.

*Yatırım alanları oluşmuştur.

Hayvancılığın endüstri haline gelmesiyle birlikte sektörleşmesi ve her hayvancılık sektöründen farklı gelirler elde edilmesiyle farklı arz – talep alanları oluşmuştur. Böylece ticari bir yelpaze ortaya çıkmıştır. İstihdam alanlarının artması da üretici gücü motive etmektedir.

Hayvancılığın Ekonomiye Katkısı Nedir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Benim babam hayvancılık yapıyor ve ben hayvancılığın ekonomiye fazla bir katkısı olduğunu düşünmüyordum. Fakat hiç düşündüğüm gibi değilmiş. Yazınız sayesinde daha iyi öğrenmiş old

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.