Görme Olayı Nasıl Gerçekleşir?

Bu yazımızda görme olayı nasıl gerçekleşir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

İnsan vücudunda sinir sistemi, sinir doku ve organlardan oluşan bir sistemdir. Sinir hücreleri sayesinde iletimler gerçekleşir. Sinir sisteminin görevleri arasında duyu organlarının çalışması da bulunmaktadır. Sinir sistemi ikiye ayrılmaktadır. Merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi olarak faaliyet göstermektedir.

Sinir sisteminin merkezi sinir kısmını beyin kontrol etmektedir. Çevresel sinir sisteminin merkezi ise omuriliktir. Bu nedenle omurilik ve beyin en önemli yapılar olarak sinir sisteminin çalışmasını sağlar. Sinir sistemi sayesinde, duyu organları doğru çalışmaktadır.

Duyu organları, görme, duyma, koklama, tat alma ve hissetme şeklinde gerçekleşir. Duyu organları arasında görme gözler sayesinde gerçekleşir. Gözler, belli tabakalardan oluşmaktadır. Sert tabaka, ağ tabaka ve damar tabaka gözün kısımlarıdır. Damarlar, koruyucu kısımlar ve görmeyi sağlayan yapılar dıştan işe doğru ilerlemektedir.

Görme olayı, göze gelen ışınlar sayesinde gerçekleşir. Göz belli frekansta bulunan ışıkları görebilir. Işınlar göz bebeğine gelir, mercekten geçerek sarı beneğe düşer. Sarı benekte ters görüntü oluşur. Bu görüntü, beynin görme işlevini sağlayan bölgesinde düz olarak oluşur ve görme işlevi gerçekleşir.

Beyinde duyu organlarını kontrol eden bir bölüm bulunmaktadır. Görme olayı da buranın harekete geçmesiyle gerçekleşir. Karanlıkta yani ışıksız ortamda görme olayı gerçekleşmez. Göz, görülebilir frekanstaki ışıkları seçebilir, böylece görme olayı gerçekleşir.

Görme Olayı Nasıl Gerçekleşir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Görme olayı şu şekilde gerçekleşir; bir cisimden çıkan veya yansıyan ışık ışınları önce saydam tabakaya gelir ve burada kırılır, göz bebeğine gelir. Gelen ışığın miktarını iris sayesinde ayarlar ve ışınlar göz merceğine gelir. Bu sayede görme yaşanır.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.