Empati Kurmak İle İlgili Yazı

Empati kurmak ile ilgili kompozisyon konusunda sizlere örnek vereceğiz.

Başka bir kimsenin yerine kendini koyma olayına empati kurmak adı verilmektedir. Karşıdaki kişinin duygularını ve herhangi bir konu ya da olay karşısında ne hissettiğini anlamak önemli bir şeydir. Kişinin o anki durumda neler hissettiğini anlamak ve onun beklediği cevapları vermek ve kişiyi rahatlatmak empati kurmanın bir parçasıdır.

Empati kurmak sadece insanlar arasında olan bir olay değildir. Empati olayı diğer canlılar için de geçerlidir çünkü diğer canlıların da neler yaşadığını bilmek ve anlamak gerekmektedir. Bu şekilde empati kurulursa diğer canlılarında neler düşündüğü ve neler hissettiği anlaşılabilir.

Kendimizi karşımızdaki kişinini yerine koyarak empati kurarken o kişiyi anlamaya çalışmalıyız ve onun gibi düşünmeliyiz. Böylece kişilerin birbirlerini anlamak daha da kolay olacaktır. Bu nedenle eğer bir kişiye kötü bir haber vereceğimiz zaman o kişinin o kötü haber karşısında neler hissedebileceğini ve neler düşünebileceğini önceden kendimizce sorgulamalıyız.

Empati Kurmak İle İlgili Yazı Başlıklı Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

“Empati Kurmak İle İlgili Yazı” için 17 yanıt

  1. sanane

    yani idare eder ne biliyim?açıkçası pek beğenmedim ama yinede teşekkürler..

  2. sanane

    yani idare eder herhal de ne biliyim? açıkçası pek beğenmedim

  3. Sude

    Sensin güzel olmayan

  4. Anonim

    lütfenn acil cevap verirmisiniz

    1. Anonim

      anneni ararım diyerek ve arayarak
      olur

  5. Anonim

    peki siz bir öğretmen olsanız ve 2tane öğrenciniz çok fazla konuşuyor onu incitmeden nasıl uyarabiliriz

  6. Anonim

    Yorum yazanlara bakma çokta güzel olmuş bence başka şeyler yazmaya devam etmelisin

  7. Konuştuğumuzda önem vereceğimiz bir şey.

    1. veli

      bencede empati kurma hakkında yazı güzel ama kısa olmuş gibi bilemiyorum yani.

  8. Bilinmeyen

    Sen safsın herhalde Mahmut değil mi?

  9. leyla

    çok teşekkürler

  10. mahmut

    hiç güzel değil

    1. leyla

      o senin fikrin

    2. Bilinmeyen

      Sende var herhalde

      1. Hafize

        Bence enpati kurmak cok guzel bir şey

    3. Verimli olmaktadır.

    4. Sude

      Sen çok kusursuzsun sanki Mahmut

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir