DGS Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü puanları ve 2017 DGS Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü Hakkında Bilgi:

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SÖZ puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı güzel sanatların yaşatılmasını ve korunmasını sağlamak için araştırmalar yapmaktır. Bölümde kültür, sanat, tarih ağırlıklı teknik dersler de okutulmaktadır.

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü mezunları güzel sanatlar alanında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak gerekli iş gücünün karşılanmasında kendi alanlarında araştırma ve çalışma yapabilecek yeterliliğe sahip olup çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişir. Kişilerden beklenen dikkatli, araştırmacı olmaları ve sosyal ilişkilerinin iyi olmasıdır.

Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri SÖZ 1 1 245,80248 245,80248
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri SÖZ 2 2 242,37606 242,94567
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri SÖZ 2 2 240,86942 244,0024

DGS Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.