Fuat Köprülü Hayatı ve Eserleri

1890 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Fuat Köprülü, 1909 senesinde Fecriati topluluğuna katılmıştır ve şiirler yazmıştır. Yazdığı bu şiirler 1913 yılına dek Servet-i Fünun dergisinde yayımlanmıştır.

  • “Türk Edebiyatı Tarihinde Usul” isimli makalesini yayımlayarak tarihin inceleme metodlarını açıklamıştır.
  • 1925 senesinde Türkiyat Mecmuasını çıkardı ve git gide dünya üzerinde tanınmaya başlandı ve sayısız Uluslararası kongreye Türkiye’yi temsil etmek üzere katıldı.
  • 1928 senesinde Türk Tarih Encümeni başkanlığına seçilen Fuat Köprülü, 1931 senesinde de Türk Hukuk Tarihi Mecmuası’nı çıkardı ve ardından 1932-1934 seneleri arasında o dönemlerin göz ardı edilen araştırmanın sonucunda “Divan Edebiyatı Antolojisi” eserini piyasaya çıkardı.

Kısacası; Fuat Köprülü, farklı üniversitelerde profesörlük yapan, bir dönem dış işleri bakanlığı yapan, Tarih ve Edebiyat araştırmacısıdır.

Aynı zamanda Genç Kalemler dergisinin başyazarlığını yapan Fuat Köprülü, edebiyat üzerinden incelemeler yaparken Divan ve halk şairi üzerinde de incelemelerde bulunmuştur.  Tarih ve bilim çalışmalarında Türkçü bir düşünce sistemini benimsemiştir ve Türk edebiyatı tarihi ile ilgili ilk bilimsel çalışmalara imza atmıştır.

Fuat Köprülü Hayatı Kısaca Anlattığımız Yazımız İçin Yorumlarınızı Yorum Kısmından Hemen Bize Yazabilirsiniz. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.