Hayvanlarla Farklı Yönlerimiz Nelerdir

Bu sayfamızda hayvanlarla farklı yönlerimiz nelerdir sorusunu cevaplandırarak hayvanlar ve insanlar arasındaki farklar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Hayvanlar ve insanlar nefes alabilmeleri, canlı bir yaşam sürdürebilmeleri açısından ortak özelliklere sahiptir. Ancak hayvanlar ve insanlar özellik bakımından eşit olarak değerlendirilemez. Bu açıdan bakıldığında aralarında birtakım farklar bulunmaktadır.

Hayvanlar ve insanları bilinen en belirgin farkı hayvanların düşünme yetisine sahip olmamasıdır. İnsan yaradılışı gereği akıl sahibi bir varlıktır ve davranışlarında bilinçli bir yön vardır. İnsan yapacağı işin sonucunu düşünerek hareket eder. Yani insan yaptığı işi kendisine en faydalı olacak şekilde gerçekleştirir. Hayvanlar ise tamamen içgüdüleri ile hareket eden varlıklardır. Onlar sadece acıktıklarında yemek yer, korunma ve ısınma ihtiyaçlarına göre içgüdüleri ile hareket ederler.

İnsan bir davranışta bulunurken duygularını da kullanır. Sevgi ve bağlılık insanlarda bulunurken bu genel anlamı ile hayvanlarda yoktur. Her ne kadar bazı hayvanlar örneğin köpekler bağlılık ve sadakat özelliğine sahip olsa da bu yine içgüdüseldir ve bilinçli yapılan bir şey değildir.

Hayvanlar ve İnsanların Farkları Nelerdir Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.