Tear Duct İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Tear Duct İle İlgili Cümleler İngilizce Cümle İçinde Kullanımı

Tear Duct Nedir?


Tear duct, gözyaşı bezlerinden gelen gözyaşlarının burun boşluğuna aktarılmasını sağlayan bir kanal sistemidir.

  1. My tear ducts were blocked, so my eyes were constantly watering. (Gözyaşı kanallarım tıkalıydı, bu yüzden gözlerim sürekli sulanıyordu.)
  2. The tear ducts are responsible for draining tears into the nasal cavity. (Gözyaşı kanalları, gözyaşlarının burun boşluğuna akmasından sorumludur.)
  3. An infection in the tear duct can cause swelling and discomfort. (Gözyaşı kanalında enfeksiyon, şişlik ve rahatsızlık hissine neden olabilir.)
  4. Tears are produced in the tear glands and then travel through the tear ducts. (Gözyaşları, gözyaşı bezlerinde üretilir ve daha sonra gözyaşı kanalları aracılığıyla seyahat eder.)
  5. The tear ducts can become blocked due to a variety of reasons. (Gözyaşı kanalları çeşitli nedenlerden dolayı tıkanabilir.)
  6. A blockage in the tear duct can cause eye infections and other complications. (Gözyaşı kanalındaki tıkanıklık göz enfeksiyonlarına ve diğer komplikasyonlara neden olabilir.)
  7. Tears are important for keeping the eyes moist and lubricated. (Gözyaşları, gözleri nemli ve yağlanmış tutmak için önemlidir.)
  8. The tear ducts are located in the inner corner of the eye. (Gözyaşı kanalları, gözün iç köşesinde yer alır.)
  9. Tears contain important antibodies and enzymes that help fight off infections. (Gözyaşları, enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olan önemli antikorlar ve enzimler içerir.)
  10. Tears are also produced in response to strong emotions, such as sadness or joy. (Gözyaşları, üzüntü veya sevinç gibi yoğun duygulara yanıt olarak da üretilir.)
  11. A tear duct infection can cause redness, swelling, and tenderness around the eye. (Gözyaşı kanalı enfeksiyonu, göz çevresinde kızarıklık, şişlik ve hassasiyete neden olabilir.)
  12. Tears play an important role in maintaining good eye health. (Gözyaşları, iyi göz sağlığını korumak için önemli bir rol oynar.)
  13. The tear ducts can be irrigated with saline solution to help remove any blockages. (Gözyaşı kanalları, tıkanıklıkları gidermek için tuzlu suyla yıkayabilir.)
  14. Dry eyes can occur when the tear ducts do not produce enough tears. (Gözyaşı kanalları yeterince gözyaşı üretmediğinde kuru gözler oluşabilir.)
  15. Allergies and other medical conditions can cause the tear ducts to become inflamed. (Alerjiler ve diğer tı
  1. Tears contain a natural antimicrobial agent that helps prevent infections. (Gözyaşları, enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan doğal bir antimikrobiyal madde içerir.)
  2. The tear ducts can become narrowed due to scarring or other conditions. (Gözyaşı kanalları, yara izleri veya diğer durumlardan dolayı daralabilir.)
  3. Tears can also be produced as a reflex action to protect the eyes from irritants. (Gözyaşları, gözleri uyarıcılardan korumak için refleks bir hareket olarak da üretilebilir.)
  4. Tear duct surgery may be necessary in cases of persistent blockages or other issues. (Kalıcı tıkanıklıklar veya diğer sorunlar durumunda gözyaşı kanalı ameliyatı gerekebilir.)
  5. An injury to the tear duct can cause tearing and discharge from the eye. (Gözyaşı kanalına yapılan bir zarar, gözde gözyaşı akması ve akıntıya neden olabilir.)

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.