2017 YGS Barajı Geçmek İçin Kaç Net Gerekir?

Bu yazımızda 2017 YGS barajı geçmek için kaç net gerekir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

YGS, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı olarak merkezi sınavların ilk oturumudur. 160 soru, 160 dakika olarak gerçekleştirilir. Her yıl, Bahar aylarında Pazar günleri sabah saat 10’da yapılan YGS, bu yıl 12 Mart 2017 Pazar Saat: 10.00’da gerçekleştirilecektir.

YGS’de 160 soru bulunur. Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik- Geometri, Fen Bilimleri şeklinde kısımlardan oluşan sınavda 160 soru bulunur. 40’ar olarak kısımlara dağılan sorular için 160 dakika verilir.

YGS’de baraj puanı ikinci oturum ve önlisans, açık öğretim hakkı için bulunmaktadır. İkinci oturum için olan baraj ile önlisans ve açık öğretim için olan baraj farklıdır.

İkinci oturum için:

180 puan barajı bulunmaktadır. Bu puana 32 net cevabı bulunan öğrenci ulaşmaktadır. Merkezi sınavlarda düzeltme formülü bulunur. Yani 4 yanlış 1 doğruyu götürür. Bu nedenle adayın net cevaba sahip olması gerekir.

Önlisans ve açık öğretim için:

140 puan olan baraj puanı 150 puana çıkarılmıştır. Adayın barajı geçebilmesi için 20 net cevaba sahip olması gerekir. Merkezi sınavlarda düzeltme formülü bulunur. Yani 4 yanlış 1 doğruyu götürür. Bu nedenle adayın net cevaba sahip olması gerekir.

Barajı geçen adaylar, aldıkları puana göre, ikinci oturum olan LYS’ye ve önlisans ile açık öğretime kayıt olma hakları kazanırlar. Merkezi sınavlarda adayların düzeltme formülü uygulandığı için bilmediklerini boş bırakmaları tavsiye edilir. Böylece daha çok nete ulaşabilirsiniz. Bütün adaylara başarılar dileriz.

2017 YGS Barajı Geçmek İçin Kaç Net Gerekir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.