2017 Boş Kontenjan Üniversite

Bu yazımızda 2017 boş kontenjan üniversite kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Üniversite ek yerleştirme dönemi 5 Eylül tarihinde sona ererken 2017 boş kontenjanları da üniversiteler için belli olmaktadır. Önlisans seviyesinde, lisans seviyesinde ve açık öğretim alanında boş kontenjan kapasitesi yaklaşık dört yüz bin civarında meydana gelmektedir.

En fazla boş kontenjan işletme fakülteleri ve bölümlerinde gerçekleşirken, önlisans ve açıköğretim fakültelerinde de kontenjan açıkları meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar sayesinde üniversiteye giriş hakkı elde eden öğrencilerin sayısı da artmaktadır.

Boş kontenjanların ek yerleştirmeler sürecinde dolması ve üniversitelerin tam kapasite yüksek öğrenime geçmesiyle eğitim ve öğretim faaliyetleri üniversite seviyesinde önlisans ve lisans aşamalarında da devam etmektedir.

Ek yerleştirmeler sayesinde adayların üniversite kayıt hakkı elde etmesi be okulların açılmasından yaklaşık iki hafta önce bu işlerin bitmesi, kayıt sürecinde öğrencilerin zorluk yaşamamasını sağlamaktadır.

5 Eylül tarihinde bitecek olan ek yerleştirmelerin ardından boş olan kontenjanların da dolmasıyla öğrencilerin üniversite hayatları başlayacaktır. Üniversitede ilk haftada ekle çıkar haftası olarak derslerin seçildiği ve yeni kayıt olanların dersleri otomatik aldığı ve oryantasyon gördüğü haftadır. Ardından gelen hafta içinde dersler daha da yoğunlaşır.

Üniversite kontenjanlarındaki düzenlemelerin ardından ve bazı bölümlerde kapatılan ikinci öğrenimlerle birlikte öğrenim kapasitesinde boşluklar ek yerleştirmelerle daha düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Böylece eğitim faaliyetleri aksamadan devam etmektedir.

2017 Boş Kontenjan Üniversite Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.