KYK Ek Yerleştirme 2017

Bu yazımızda KYK ek yerleştirme 2017 kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Üniversite sınavlarının ardından öğrencilerin üniversite yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasıyla kesin kayıt süreçlerini başlaması sonucunda yüksek öğrenim hayatı başlamıştır. Yüksek öğrenimde önemli olan okula yakın yerlerde konaklama ve böylece başarı odaklı çalışabilme imkanı bulabilmektir.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun da başvuru süreçlerinin tamamlanmasıyla ek olarak üçüncü kez yerleştirmelerin gerçekleşmesi başlamıştır. KYK için ek yerleştirme, hak kazanıp da hakkından feragat edenlerin boşluk oluşturması nedeniyle devam etmektedir. KYK yurtları öğrencilerin için tasarlanmış ucuz yurtlardır. Bu nedenle tercih edilmektedir.

KYK yurtlarında oluşan boşluklar öğrencilerin öğrenci evlerini tercih etmeleri, akraba ve tanıdıkları ile eve çıkması nedeniyle oluşmaktadır. Bu da ek yerleştirmelerin birkaç kez tekrarlanmasına neden olmaktadır. KYK yurt imkanları olarak her ilde gelişim ve büyüme göstermektedir.

Öğrenci konaklama kapasitesini her geçen gün arttıran KYK yurtları, kaliteli hizmet anlayışı ve okula uygun mesafede bulunması sebebiyle cazip şartlar oluşturmaktadır. Bu cazip şartlardan istifade edebilmek için öğrenciler hem burs imkanlarından hem de konaklama imkanlarından yararlanmaktadır.

KYK yurtları son dönemde kapasite artışıyla kaliteli hizmet anlayışına da kavuşmuştur. Bu nedenle yerleştirmeler sonucunda hemen dolmakta ve ancak hakkından feragat edenlerin boşluk oluşturmasıyla ek yerleştirmeler yapılmaktadır. KYK hakkından yararlanmak isteyenlerin başvuru süreçlerini takip etmeleri gerekmektedir. Üçüncü başvuru sürecinin başlamasıyla okulların açılma haftasına kadar yerleştirmeler yapılacaktır.

KYK Ek Yerleştirme 2017 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.