YKS Nedir Yükseköğretim Kurumları Sınavı Nasıl Olacak 2018

2018 YKS Nedir Yükseköğretim Kurumları Sınavı Nasıl Olacak Sınav Kaç oturumda Yapılacak. Yeni üniversite giriş sistemi açıklandı. İşte tüm detayları ile yeni YKS sistemi yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı Nasıl Yapılacak sorularının cevapları….

YKS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında sınavın yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

* Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama…Bunun örnekleri dünyadaki sistemlerde mevcut.

* Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

* Yükseköğretim Kurumları Sınavı, haziran ayının bir hafta sonu yapılacak.

Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacak.

* Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

Sınavlar iki günde yapılacak. Şu an var olan 18 puan türü önemli bir işlev görmekteyse de bu sayıda puan türü yönetilmesi gereken süreci zorlaştırmaktadır. Bundan dolayı bu 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz.

Her bir puan türünde Türkçe ve Matematiğin katkısı olacak. Bu iki daldaki eksiklik sonraki yıllarda en güç olandır. MEB müfredatı daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sınavda da baz alınacaktır.Ailelerimiz ve öğrencilerimiz asla tedirgin olmasınlar. Öğrencilerimiz çalışma yöntemlerini değiştirmesinler ve sıkı sıkıya derslerine sarılsınlar. Bu yeni düzenleme ile dünyadaki iyi uygulamaları da dikkate alarak daha yalın ve daha sade ve yönetilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

2018 YKS Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen yazabilirsiniz.

12 yorum

  1. Peki biz 2 yıllık bölümleri neye göre yazacağız mesela paramedik ? Önceden ygsydi peki şimdi neye göre yazacağız temel matematikle Türkçe puanına göre mi ?

  2. YKS-2 Matematik’te Geometri olacak mı?Olacaksa kaç soru?
    YKS-2 öğleden sonra kaçta olacak?
    Sınav süreleri neler?Sayısalcıysan YKS-2’de sadece Matemetik ve Fen testlerini bütün süreye yayarak mı çözeceksin?Yoksa kısıtlı bir süre mi verilir?
    TYT=YGS TÜRKÇE+YGS MATEMETİK(GEOMETRİSİ İLE)
    VE YKS=LYS FEN+ LYS MATEMATİK Mİ?(konu olarak)

  3. Her öğrenci için en fazla 5 ders, bir de lise müfredatını ön plana çıkaracaktık,
    Öğrencilerin pek çoğu ygs hatırına tüm derslerle ilgilenmeye çalışıyordu.
    Üniversiteye az buçuk bir şeylerden haberi olan çocuklar gidiyordu. Şimdi saldık gitti.
    Gerisini öğretmenler, hocalar düşünsün.
    Bari elleri değmişken sınavın tekrarlanması işini de bu yıl yapsalar tam olurdu.

  4. Tm den hukuk yazacaklar hangi derslerden girecek. Temel matematik ve turkce. Sonrada 2. Basamak matematik + edebiyat ve Coğrafya mi acaba. Diger tarih felsefe falan olmayacakmi

  5. Sistem iyi değil soru sayıları azaltildigindan dolayı öğrencinin dersteki başarısını ölçme çok doğru olmayacak fizik kimya biyoloji de bir sürü 4 yılın konusu 40 soruda nasıl ölçülecek gerçekten muamma olmus

    • En yüksek puan işi henüz açıklanmadı. Ama işin özünde YGS LYS sistemi birleşmiş gibi düşünün sadece puan türleri azalacak. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

      • Peki biz 2 yıllık bölümleri neye göre yazacağız mesela paramedik ? Önceden ygsydi peki şimdi neye göre yazacağız temel matematikle Türkçe puanına göre mi ?

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.