Sosyal Antropoloji Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Sosyal Antropoloji bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Sosyal Antropoloji Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Sosyal Antropoloji Bölümü Tanıtımı:

Bu bölümde insan türünün başlangıcı, oluşumu, gelişimi; insanın biyolojik evrimi teorisi, ırkların doğuşu, yayılışı ve fiziksel özellikleri ile toplumların ve kültürlerin oluşum, gelişim ve değişimi incelendiği gibi, çağımızda yaşamakta olan toplumların ve bu toplumdaki değişik kesimlerin yaşayışları; kültür-kişilik ilişkileri ile toplumsal değişme ve gelişmede etkili olan faktörleri ortaya çıkarmaya yönelik araştırmalar da yapılır. Mezunları, Tabiat veya Doğa Tarihi Müzelerinde, Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı, Dpt, Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, TRT, Milli Folklor Enstitüsü gibi kuruluşların Kültür ve Eğitim birimlerinde sosyal araştırmacı olarak görev alabilmektedirler.

Programın Amacı: Sosyal antropoloji programının amacı, çeşitli insan topluluklarının yaşama biçimlerini, kültürlerin oluşumunu, gelişimini, değişimini ve kültürlerarası etkileşimi incelemek ve bu alanda eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Sosyal antropoloji programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda ekoloji ve kültür tahlili, köy ve köy sorunları, kültür türleri, aile antropolojisi, kültür değişmeleri, din antropolojisi gibi dersler okutulur.

Gereken Nitelikler: Sosyal antropoloji programına girmek isteyenlerin, her şeyden önce, sosyal bilimlere ilgili konularda başarılı, bilimsel merak sahibi olmaları beklenir. İnsanlarla iyi iletişim kurmak, dikkatli bir gözlemci olmak, analitik düşünebilmek bu alanda başarıyı artırıcı faktörlerdir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sosyal antropoloji programının bitirenler “Sosyal Antropolog” ünvanı ile görev alırlar. Sosyal antropologlar çeşitli kültürlerde ve Türk toplumunda çeşitli alt kültürler üzerinde araştırmalar yaparlar.Örneğin aile yapısı, aile içi ilişkiler, akrabalık sistemleri ve değerler sosyal antropologların inceleme konularıdır. Antropologlar çeşitli insan grupları içinde bir süre yaşayarak ve katılımcı gözlem tekniğini kullanarak onların yaşam biçimlerini değerlendirirler.

Çalışma Alanları: Sosyal antropologlar Kültür Bakanlığına bağlı kuruluşlarda, TRT’de, DPT’de görev alabilirler.

Sosyal Antropoloji Nedir, Sosyal Antropoloji Ne İş Yapar, Sosyal Antropoloji Maaşları, Sosyal Antropoloji İş İmkanları, Sosyal Antropoloji İş Çalışma Alanları, Sosyal Antropoloji Mesleği Hakkında Bilgiler, Sosyal Antropoloji Bölümünün Geleceği, Sosyal Antropoloji Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Sosyal Antropoloji Bölümü Tercih Edilir mi, Sosyal Antropoloji Tanıtımı, Sosyal Antropoloji Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Sosyal Antropoloji Mezunları Ne İş Yaparlar , Sosyal Antropoloji Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Sosyal Antropoloji İş Bulma Durumu

> Sosyal Antropoloji Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.