PYBS 2017 Tercihleri Parasız Yatılılık Tercih Bursluluk Kodları

Görsel sonucu

Bursluluk sınavında kaç soru soruldu?

PYBS sınavında Türkçe ‘den 25 soru, Matematik ‘ten 25 soru, Fen Bilimlerin ‘den 25 soru ve Sosyal Bilimlerden 25 soru olmak üzere 100 sorunun sorulduğu PYBS’de sınav süresi ise 120 dakika sürdü.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İOKBS, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC’de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Devlet Parasız Yatılılık Bursu sınav sonucu nasıl öğrenilir?

MEB’in düzenlediği PYBS sınavı 18 Temmuz 2017 tarihinde açıklanıyor. Öğrenciler, PYBS sonuçlarını “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinden öğrenebilecekler. Sonuçlar adreslere posta yoluyla gönderilmeyecek ve bu iki site dışında hiç bir yerden açıklanmayacak. Bursluluk sınavı açıklanır açıklanmaz yukarıda bulunan bağlantılara tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

PYBS Nedir?

Maddi durumu yetersiz olan İlköğretim ve Lise öğrencilerine tahsis edilen Devlet Parasız Yatılılık bursu, bu öğrencilere ücretsiz yatacak yer ve belirli miktarda ücreti olan bir burs şeklinde verilmektedir. Öğrenci 18 yaşını doldurana kadar geçerli olan burs, 5.6.7. Sınıflar ile hazırlık sınıfı, 9.10.11. sınıf öğrencilerine verilmektedir.

Yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olan ailelere verilen burs; ayrıca gazi, öğretmen çocuklarına da verilir.

PYBS Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?

MEB tarafından yayınlanan İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu’na göre;

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

c. Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda öğrenci olmak.

ç. Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

d. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

e. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2016 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL (onbinyediyüzaltmış)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2016 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç geliri bu rakamı geçen öğrencilerin kontenjan durumlarına bakılmaksızın İOKBS başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.