Orhan Gazi Dönemi

orhan-gazi-doneminde-yapilan-yenilikler

Osmanlı Devletinin kuruluş döneminde tahta çıkan ve devletin ikinci padişahı olan Orhan Gazi 1281-1362 yılları arasında tahta çıkmıştır. Orhan Gazi, yaşadığı dönem boyunca “Gazi” unvanını kullanmamıştır ve padişah olarak sayılmamıştır çünkü Orhan Gazi’nin tahta çıktığı dönemde Osmanlı Devleti bir beylikti.

orhan-gazi-doneminde-yapilan-yeniliklerOrhan Gazi, Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Bey’in oğludur. Babasının döneminde başkomutanlık yapmıştır ve babasının ölümü üzerine tahta geçmiştir ve 1324 senesinde Osmanlı Beyliği’nin başına geçmiştir. Tahta geçtikten iki sene sonra Bursa’yı almıştır ve Devletin başkentini Bursa’ya taşımıştır. Bursa’nın başkent olması sonucunda Osmanlı Beyliği Marmara’ya iyice girmiştir yani kuzeybatı Anadolu’daki Bizans toprakları arasına kadar sokulmuştur.

Orhan Gazi, Bursa’da ilk Osmanlı sikkesini yaptırmıştır ve Bursa’nın adını “Bey sancağı” olarak değiştirerek küçük oğlu Murat Bey’e Bursa’yı vermiştir.

Orhan Gazi’nin büyük oğlu Şehzade Süleyman Paşa ise ordusunun başında duruyorken kardesi Alaettin Bey de devletin idari, mali ve askeri işlerinden sorumluydu.

Orhan Gazi Dönemindeki Önemli Olaylar Konusunda Bilgi Verdiğimiz Yazımız İçin Yorumlarınızı Hemen Yorum Kısmından Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.