Müzik Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Müzik bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Müzik Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Müzik Bölümü Tanıtımı:

Programın Amacı 

Müzik eğitimi konservatuvarda verilmektedir. Konservatuvarların amacı klasik batı müziği, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği alanında çalışacak sanatçıları yetiştirmek ve bu konuda araştırma yapmaktır. Konservatuvarların müzikle ilgili başlıca programları şunlardır: Müzikoloji Yaylı Çalgılar Temel Bilimler Nefesli Çalgılar ve Vurma Sazlar Kompozisyon Şeflik Ses Eğitimi Çalgı Yapım Şan-Opera Piyano-Harp Konservatuvarlarda ayrıca tiyatro, bale ve halk oyunları programları da bulunmaktadır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler 

Konservatuvarlarda eğitim süresi, hazırlık sınıfıyla beş yıldır. Hazırlık sınıfında başarılı olmayan öğrencinin okulla ilişkisi kesilir. Konservatuvarda armoni, form bilgisi, ses eğitimi, ritmi uygulaması, nota yazım bilgisi, solfej, partisyon bilgisi, enstrüman bilgisi, oda müziği, Türk sanat müziği, Klasik batı müziği ve Türk halk müziği, orkestra ve koro şefliği, müzik tarihi, diksiyon ve fonetik, şan ve eşlik, atölye ve teknoloji gibi dersler okutulur, şan opera programı, yaylı ve nefesli sazlar, piyano ve harp programlarında, beceri geliştirici uygulama ağırlıklı dersler verilir.

Gereken Nitelikler 

Konservatuvara girebilmek için lise veya dengi okul mezunu olmak, ÖSS’de belirli bir puanın üzerinde puan almış olmak ve açılan yetenek sınavında başarılı olmak gerekir. Bu sınavda başarılı olmak için herşeyden önce üstün bir müzik yeteneğine sahip olmak gereklidir. Müzik alanında çalışacak kimselerin uzun ve yorucu çalışmalardan bıkmayacak kadar müziği sevmeleri, mesleklerinde başarılı olmalarının ön koşuludur.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler 

Konservatuvarı bitiren kimselere “Konservatuvar Diploması” verilir ve diplomada eğitim gördüğü alan belirtilir. Konservatuvar mezunları, Müzik İcracısı, “Kompozitör” veya “Şef” unvanı ile şan opera programını bitirenler “Korist” veya “Opera” Sanatçısı unvanı ile çalışırlar

Çalışma Alanları 

Konservatuvar mezunları, başta Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Balesi olmak üzere çeşitli kültür kurumlarında, TRT’de görev alabilirler veya serbest çalışabilirler. Temel bilimler ve müzikoloji bölümünden mezun olanlar konservatuvarlarda öğretim elemanı olarak görev yapabilirler.

Müzik Nedir, Müzik Ne İş Yapar, Müzik Maaşları, Müzik İş İmkanları, Müzik İş Çalışma Alanları, Müzik Mesleği Hakkında Bilgiler, Müzik Bölümünün Geleceği, Müzik Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Müzik Bölümü Tercih Edilir mi, Müzik Tanıtımı, Müzik Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Müzik Mezunları Ne İş Yaparlar , Müzik Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Müzik İş Bulma Durumu

> Müzik Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

1 yorum

  1. Ben; adana seyhan ismet inö. end. tek. ve mes.lisesi 12. sınıf öğrecisiyim inşaat bölümü yapı yüzey kaplama dalındayım. Devlet konservatuarında koroda 5 yıl eğitim aldım sesim güzel müzik öğretmeni olmak istiyorum ama nasıl geçiş yapacağımı bilmiyorum araştırdığım zaman da her site başka bir şey söylüyor anlamadım ben de sorumun cevabını yazarsanız eğer çok memnun olurum teşekkürler.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.