Kavimler Göçü’nün Avrupa’nın Siyasi Tarihi Açısından Sonuçları Nelerdir

Kavimler Göçü, Orta Asya’da yaşayan insanların neredeyse hepsinin batıya doğru göç etmesi olayıdır. Bu bölgelerde yaşayan insanlar, bölgedeki çeşitli olumsuzluklar sebebiyle göç etmeye ihtiyaç duymuşlardır. Bu sebeplerin başında iklim şartları, tarım yapılan toprakların verimsizleşmesi gibi sebepler gelmektedir. Bu büyük göç dalgası, birçok insanın göç etmesi sebebiyle bu insanların gittikleri yerlerde önemli sonuçların doğmasına sebep olacaktır. Kavimler Göçü’nün Avrupa’nın Siyasi Tarihi Açısından Sonuçları Nelerdir konusunu merak ediyor ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayı istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu yazıyı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kavimler göçü, sadece Avrupa’nın olmamakla birlikte Dünya tarihinin de gidişatını değiştirmiş toplu bir göç dalgasıdır. Orta Asya’dan göçen insanlar, Doğu Avrupa bölgelerinde kendilerine yönetimler kurmuşlardır ve sürekli olarak Avrupa’da bulunan Roma İmparatorluğu’na akınlar düzenlemiştir. Bu akınlar, imparatorluğu zayıflatarak güç kaybetmesine sebep olmuştur. Merkezde olan güç kaybı sayesinde, bölgesel yönetimler olan feodal rejimler ortaya çıkmıştır. İmparatorluk baskısından kurtulan beyler, imparatorluklardan ayrılıp kendi beyliklerini ilan etmişlerdir. Bununla birlikte Kavimler Göçü ile İlk Çağ bitmiş ve Orta Çağ başlamıştır.

Kavimler Göçü ile gelen akınlardan kaçanlar, Avrupa’nın batı kısımlarına doğru hareket ederek bugün kurulu olan İngiltere, Fransa, İspanya gibi köklü devletlerin temellerinin atılmasında önemli rol oynamışlardır. Bu dönemde Roma İmparatorluğu önce ikiye bölünmüş, sonrasında ise Batı Roma İmparatorluğu tamamıyla yıkılmıştır. İmparatorluğun baskısının insanların üzerinden kalkması ile birlikte Hristiyanlık dini rahatça yayılmaya başlamıştır ve kilise, Avrupa halkları üzerinde baskın bir dini güç olmaya başlamıştır.

Kavimler Göçü’nün Avrupa’nın Siyasi Tarihi Açısından Sonuçları Nelerdir Adlı Yazımızla İlgili Yorumlarınızı Yorum Kısmından Yazabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.