- Orta Anadolu bölümünde Kızılırmak kıvrımı dolaylarında bulunan Kapadokya’da kurulan Hititler’in başkentleri “Hattuşaş”tır.
- Hititler, varlıklarını sürdürdükleri dönemde Suriye’nin büyük bir kısmını, Mezopotamya’yı ve Babil’i ele geçirmişlerdir.
- Bir çok beylik birleşerek feodal bir yapıda Hititleri meydana getirmişlerdir. Sonrasında ise feodal beylikler kaldırılmış ve merkezi otorite güçlendirilmiştir bunun sonucunda da Anadolu’da bilinen ilk siyasi birlik kurulmuştur.
- Hititler Mısır ile tarihte ilk yazılı antlaşma olarak bilinen “Kadeş Antlaşması”nı imzalamıştır. Bu antlaşmada Hitit kraliçesinin imzası da yer almıştır. Bu imza o dönemde kraliçenin de devlet işlerinde söz hakkına sahip olduğunu göstermektedir.
- Kralın yanında soylulardan meydana gelen bir danışma meclisi oluşturulmuştur ve bu meclise “Pankuş Meclisi” adı verilmiştir.
- Hititlerde devlet işlerinde Kraldan sonra en yetkili kişi kraliçe “Tavananna”dır.
- Hitit halkı bir çok dine mensup olan kişilerden oluşuyordu ve Hititler de çok tanrılı bir dine sahipti bu nedenle de Hititlere tarihte “Bin Tanrı İli” adı verilmiştir.
- Hitit kralları yaptıkları işlerden Tanrıya hesap vereceklerini düşünmüşlerdir bu nedenle de yaptıkları her şeyi doğruları ve yanlışları ile yazmışlardır. Böylece “Anal” adı verilen yıllıkları meydana getirmişlerdir.
- Hititler toplumsal sınıf tabakalarından meydana gelmiştir.
- Ayrıca Hititler Anadolu’da ilk kez tımar sistemini uygulamışlardır.
Hititler Hakkında Bilgi Maddeler Halinde Açıkladığımız Yazımız Hakkında Yorum ve Fikirlerinizi Hemen Bize Yazın.
Hemen Yorum Yaz