Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Gemi Makinaları Mühendisliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Tanıtımı:
Gemi makinelerinin projilendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında eğitim ve araştırma yapılır. Ulaştırma Bakanlığında, resmi ve özel tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan kuruluşlarda ve gemi makinaları üreten fabrikalarda çalışılabilir.
Programın Amacı: Gemi makineleri mühendisliği programı her türlü deniz taşıtlarının ve gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve üretimin ekonomik şekilde yapılması konularında eğitim ve araştırma yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Gemi makineleri mühendisliği programında öğretim süresi 4 yıldır. Öğretimin ilk iki yılında temel fen dersleri yanında temel mühendislik bilimlerine ait dersler okutulmaktadır. Son iki yılda ise mühendislik bilim dersleri ile mesleki dersler teorik ve uygulamalı olarak okutulur. Öğrenciler eğitim süresince staj yapmak zorundadırlar.
Gereken Nitelikler: Gemi makineleri mühendisliği programına girecek ve gemi makineleri alanında çalışacak kişinin üstün bir akademik yeteneğin yanı sıra uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine ve mekanik yeteneğe sahip ve temel fen derslerinde başarılı olması gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Gemi makineleri programını bitirenlere “Gemi Makine Mühendisi” ünvanı verilir. Gemi makine mühendisi gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, güç merkezlerinin, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, dümen, dişli mekanizmasının, pompaların ve diğer mekanik ve elektrik teçhizatının projelerini yapar, bunların yapımı ve işletilmesi ile ilgili işleri planlar ve yürütülmesini denetler.
Çalışma Alanları:: Mezunlar, bakanlıklarda kamu iktisadi teşekküllerinde, resmi ve özel tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan kuruluşlarda, gemi makineleri imal eden fabrikalarda ve bu makinelerin alım satımını yapan ticarethanelerde çalışabilirler.
Gemi Makinaları Mühendisliği Nedir, Gemi Makinaları Mühendisliği Ne İş Yapar, Gemi Makinaları Mühendisliği Maaşları, Gemi Makinaları Mühendisliği İş İmkanları, Gemi Makinaları Mühendisliği İş Çalışma Alanları, Gemi Makinaları Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler, Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümünün Geleceği, Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Tercih Edilir mi, Gemi Makinaları Mühendisliği Tanıtımı, Gemi Makinaları Mühendisliği Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Gemi Makinaları Mühendisliği Mezunları Ne İş Yaparlar , Gemi Makinaları Mühendisliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Gemi Makinaları Mühendisliği İş Bulma Durumu
> Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
iyi günler gemi makinaları ve inşaatı mühendisiyim,acaba fark dersleri verip makina mühendisi diploması alabilirmiyim.ve her yüksek okulda olabilirmi.teşekkürler.
LAw gemi mühendisliği coq quzeldir :D