Geleneksel El Sanatları Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Geleneksel El Sanatları bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Geleneksel El Sanatları Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Geleneksel El Sanatları Bölümü Tanıtımı:

Bölüm mezunları serbest sanatçı olarak hayatlarını kazanabilecekleri gibi, müzelerde ve kütüphanelerde de görev alabilirler.

Programın Amacı: Özellikle mimari eserlerde kullanılan, ahşap oymacılığı, alçı işleri, duvar resimleri, metal işleri, cam süslemeciliği gibi geleneksel el sanatlarımızın örneklerini belgeleyecek ve üretilen bilgiyi günümüz teknolojisine aktaracak nitelikte teknik ara eleman yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Geleneksel el sanatları programında teknik resim, temel sanat eğitimi, mesleki resim, malzeme bilgisi, sanat tarihi, Türk el sanatları tarihi, ölçme teknikleri, koruma ve restorasyon, geleneksel yapı süsleme teknikleri, ahşap işleme teknikleri gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Geleneksel el sanatları programında okumak isteyenlerin el becerisi, göz ve eli eşgüdümle kullanabilme, tasarım ve çizim yeteneklerine ve estetik görüşe sahip bedence sağlam, dayanıklı, dikkatli sabırlı kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Geleneksel el sanatları programını bitirenlere “Geleneksel El Sanatları Teknikeri” ünvanı verilir. Geleneksel el sanatları teknikeri çalıştığı kurumda yapılacak iş için gerekli malzemenin alınmasını sağlar, çalışacak elemanların niteliklerinin, sayılarının belirlenmesinde ve çalışma programının hazırlanmasında restorasyon mimarına, iç mimara yardımcı olur. Çalışmaların plana uygun olarak yürütülmesini sağlar. Uygulamaları bizzat yapar veya yaptırır.

Çalışma Alanları: Milli Saraylar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığının ilgili birimlerinde; yörede ve ülkedeki konuyla ilgili özel atölyelerde bulma imkânları vardır. Mezunlar ayrıca kendi özel atölyelerini kurarak piyasada çalışabilirler.

Geleneksel El Sanatları Nedir, Geleneksel El Sanatları Ne İş Yapar, Geleneksel El Sanatları Maaşları, Geleneksel El Sanatları İş İmkanları, Geleneksel El Sanatları İş Çalışma Alanları, Geleneksel El Sanatları Mesleği Hakkında Bilgiler, Geleneksel El Sanatları Bölümünün Geleceği, Geleneksel El Sanatları Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Geleneksel El Sanatları Bölümü Tercih Edilir mi, Geleneksel El Sanatları Tanıtımı, Geleneksel El Sanatları Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Geleneksel El Sanatları Mezunları Ne İş Yaparlar , Geleneksel El Sanatları Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Geleneksel El Sanatları İş Bulma Durumu

> Geleneksel El Sanatları Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

35 yorum

  1. bence iş bulmak isteyen kolaylıkla bulur bende trabzon myo mezunuyum ve henüz 1 yıl bile olmadan rehabilitasyon merkezınde iş buldum ve şuan orda engelli çocuklarımızın iş egıtımı derslerıne gırıyoruum bence okumak ısteyen trabzona gelsıın her konuda ve el sanatlarının butun alanlarını ogreten tek şehır trabzon egıtımı cook ıyı.. unutmayın başarmak ısteyen başarır meslegımız hıc tükenmicek bı meslek unutmayın arkadaslar.

  2. mrh şu anad meslek lisesi elsanatları bölümünü bitirmek üzereyim.Üniversitelerde hangi bölümleri okuyabilirim. Kocaelide oturuyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim.

  3. ben 2003-2004 mezunuyum ve hiç bir işe yaramıyor, meslegim bu dediğimde nee hiç duymadık diyorlar yada sen bu işi anlamazsın deyip iş vermiyorlar yani boşa almışım diplomayı.

  4. kesinlikle bu bölümü okumayın kpss de hiç alım olmuyor ayrıca ben 2008 yılında bu bölümden mezun oldum 2012 kpss puanım 80 ve ilk tercihlerde hiç alım olmadı yinede siz bilirsiniz bilginiz olsun…

  5. Geleneksel El Sanatları Nedir, Geleneksel El Sanatları Ne İş Yapar, Geleneksel El Sanatları Maaşları, Geleneksel El Sanatları İş İmkanları, Geleneksel El Sanatları İş Çalışma Alanları, Geleneksel El Sanatları Mesleği Hakkında Bilgiler, Geleneksel El Sanatları Bölümünün Geleceği, Geleneksel El Sanatları Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Geleneksel El Sanatları Bölümü Tercih Edilir mi, Geleneksel El Sanatları Tanıtımı, Geleneksel El Sanatları Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Geleneksel El Sanatları Mezunları Ne İş Yaparlar , Geleneksel El Sanatları Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Geleneksel El Sanatları İş Bulma Durumu

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.