Fizik Mühendisliği Taban Puanları Başarı Sıralaması 2018 2019

2019 Yılında Üniversite tercihi yapacak olan ve Fizik Mühendisliği başarı sıralaması ile bu bölümü seçecek üniversite adayları için Fizik Mühendisliği Taban ve Tavan puanları ile Fizik Mühendisliği 2018 YKS Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını aşağıdan öğrenebilirsiniz … Bu puanlar 2018 Üniversite yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2019 YKS ve TYT’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar .

2018 2019 Fizik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Şu Şekilde :

Üniversite Adı Yıl Fakülte Bölüm Puan Türü Genel Kont. En Küçük Puan
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2018 Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği (İngilizce) SAY 40 248.95496
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2018 Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği (İngilizce) (KKTCUyruklu) SAY 1 272.94925
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği SAY 80 276.38771
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fizik Mühendisliği SAY 25 251.92645
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği SAY 60 384.96426


Fizik Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayın

Fizik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2018 2019, Fizik Mühendisliği Başarı Sırası 2018 2019, Fizik Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler, Fizik Mühendisliği Puanı 2018, Fizik Mühendisliği Puan Türü, Fizik Mühendisliği YGS LYS Taban ve Tavan Puanları 2017, Fizik Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var

45 yorum

  1. Odtu’ de tip olduğunu sanacak kadar bilgisizler var maalesef.Odtu ‘ de tıp olmaz çünkü odtü teknik ümiversitedir.Mühendislik ve fen dallarının yamı sıra.sosyal bilimler , ekonomi , işletme bölümleri vardır.Ancak tıp yoktur

  2. Merhaba,
    Hiçbir bölümü yatay geçiş için yazmayın hele de fiziği. Yatay geçiş çok iyi ortalama gerektirir. Bu da ancak bölümü severseniz olur. Fizik müh iş konusunda sorunlu değil. Tüm fiz mühimlerde bayaa programlama dersi var. Başka şey yapmayan bilişime dönüyor. Bölümler ağır. İTÜde haftada 3 kısa sınav 3 ödev normal. Fiziği gerçekten sėvenlere çalışmaktan katılmayanlara tavsiye ederim.

  3. Mezuniyetinden 3 yil gecen bir Fizik Mühendisi olarak yeni aday arkadaslara bir kac tavsiyede bulunabilirim. Oncelikle mutlaka hangi bolum secerseniz Ingilizce olmasi cok onemli: hem is acisindan hem de ufkunuzu gelistirmesi acisindan. Fizik Muhendisligi bolumu isim olarak ulkemizde yeni yeni taninan bir bolum, bizim yapabilecegimiz alanlara elektronik muhendisi ilanlari cok olmasi sebebi bu. Bolumlerde temel muhendislik dallarinda dersler mutlaka alin, mezun oldugunuzda isinize yaramayacak derslerin bir faydasi olmayacaktir. Ogrenin sorun arastirin, bir konuda uzmanlik yolunda ilerleyin, Erasmus gibi programlara mutlaka katilin, ogretim uyesi kadrolari genelde isin teorik kismini cok iyi biliyorlar, fakat mesela makine muhendislerine ogretilen cizim programlari cogu fizik muhendisligi bolumunde yok, fakat islerde bizimde ihtiyacimiz var, bunlari farkedip ogrenin. Calisabilecegimiz alanlari iyi analiz edin, bos konusmalara bolum ile ilgili is alani ile ilgili girmeyin. Sonuc iyi olacaktir. Mezun oldugunuzda bolumun temel alanlari ile ilgili bilgi sahibi , IT ilgili excel (sandiginizdan cok onemli) gibi heryerde cok kullanilan programlari bilmek, mumkunse proje bitirebilmek cok faydasini gorecekseniz.

  4. Fizik mühendisi falan değilim ancak fiziğe ilgim çok yüksek çünkü bütün mühendislik iki temel bilime dayanır. Birincisi fizik ikincisi matematik. Matematik bilimi yapaydır.Yani insanın var oluşundan sonra doğmuştur. Fizik bilimi ise tamamen doğaldır ki insanlıktan önce de vardır. Diyeceğim odur ki fizik mühendisi olup olayın farkında mühendislik felsefesi ile çalışan adamın yapamayacağı şey yoktur vesselam!

  5. Gaziantep üni fizik müh. okuyorum ve gerçekten dolu dolu bir eğitim alıyoruz . bölümümüz 100’de 100 ingilizce’dir . bu da ek bir avantaj bizim için . iş konusuna gelince bugün bütün mühendisliklerde iş bulma sıkıntısı var kendinizi geliştirdiğiniz sürece her yerde iş var . yazılım dersleri alıyoruz , c++ , matlab vs . bunlar çok önemli dersler bir mühendis için . eğer yaparım diyorsanız kesinlikle yazın ..

  6. Bilimin temeli sayılabilecek böyle önemli bir bilim dalının taban puanının en iyi üniversitelerde bile böylesine düşük olması fiziği ne yazık kı sanki çok sıradan,herkesin kazanabileceği emek gerektirmeyen bir bölümmüş gibi gösteriyor ve bu gerçekten çok acı.

  7. Öncelikle lisede gördüğüm eğitim kadarıyla ve dershanede gördüğüm kadarıyla fiziği seviyorum anlıyorum yapabiliyorum yani en iyi olduğum alan belkide fizik benim alanım diyebiliyorum okumasındaki zorluklar umrumda bile değil ben yaparım diyorum kolayı herkes başarır önemli olan zoru başarmak beni tek korkutan şey iş imkanının olmaması 4 sene fizik adına bir şeyler yapacağım kendimi geliştireceğim ama sonra evde oturacağım böyle birşey olmasını istemiyorum gerçekten ne yazacağımı şaşırdım naaş konusuda sıkıntı değil yeterki çalışabileceğim alan olsun

    • Seninle aynı düşüncedeyim ancak şu açıdan da bakmalıyız : CERN laboratuvarında çalışan her bir fizik mühendisi dünyanın nasıl meydana geldiğini araştırabilmek amacıyla bu kadar yüksek düşünürken bu ülkede bu kadar önemli bir mesleğin taban puanının bir çok daldan düşük olması içler acısı!!!

      • Ya ALLAH için taban puanla ne alakası var ? Sınavda tüm derslerden giriliyor ve her insan her dersi yapamıyor. Şahsen benim biyolojim mükemel ama kimyam rezalet şimdi ben kimyam kötü diye neden doktor olamıyorum ? Tıpla kimyanın uzaktan yakından ne alakası var ? Bu istek ve yetenek işidir puanla meslek erbabı olunmaz…

  8. ben bu sene bu bölümü yazmak istiyorum. ankarada okumakistiyorum ayrıca. aklıma takılan sorular var. ankara üniversitesiyle hacetepe üniversitesi çok fark ediyomu? yani mezun olduktan sonra hacettepeden mezun olanlar daha avantajlı olma gibi bir durum var mı acaba? taban ve tavan puanları arasında çok fark var. aradaki fark nerdeyse kontenjandan fazla. tercih edilme oranı yüksek mi? çok fazla tercih eden var mı? gerçi fizik denilince çoğu kişi korkuyo okunur mu fizik diyolar ama mühendislik işte okuyalım gitsin diyenlerde oluyo mu? itünün eğitimi çok daha iyidir ama hacettepe ve ankarayı karşılaştıracak olursak hangisinin eğitimi daha iyidir?

    ayrıca fizikle mühendisliğini kötüleyenlerin fizik bölümü okmayın diyenlerin burada işi ne acaba? okamadan bu yargıya nasıl vardınız hadi diyelim o bölümü okuyosunz fiziği sevmiyosanız fizikle uğraşmak istemiyosanız neden o bölümleri yazıp okudunuz? o bölümü okumak isteyen insanların kafakarışıklığına sebep olmamanızı öneririm. okuduklarıma göre fizik mühendisliği ve fizik bölümünün arasında farklar olmasına rağmen fizikçiler bu bölümü kötüleme çabasına girdiklerini anlamış değilim…

  9. Okumak zor, severek okumak gerekiyor. Okuduktan ve mezun olduktan sonra piyasaya göre oldukça donanımlı olabilirsiniz. Farklı sektörlere kolay adaptasyon ve yaklaşık olarak 14 tane laboratuvar dersiniz ile, teorik olarak ve pratik olarak piyasadaki ürge arge işlerinde çalışabilirsiniz. Fizik hocaları egolu insanlardır bu da normaldir. Siz de fizik mühendisliği okuduktan sonra, siz de diğer teknik elemanlara göre bakış açınızı değiştirecek ve egolu olacaksınızdır. Çok yönlü olmanız özel sektörde hızlı yükselmenizi sağlayacaktır. Kesinlikle Fizik bölümlerinden farklıdır. Farkı da pratik derslerinin yoğunluğudur. Ha evet girerken örneğin derseniz ki “ben otomotiv sektöründe çalışcam hacı banane kuantum mekaniğinden”, evet sıkıntı çekersiniz. Şuan akustik üzerine çalışıyorum kuantum mekaniğinin bi faydasını görmedim diyordum ki mikro boyuttaki fonon titreşimlerinden oyla çıkarak akustik ölçümlerde algı kabiliyetimin daha fazla olduğunu farkettim.
    Hacettepe Üniversitesi Fizik mühendisliği mezunuyum.

    • iş imkanları nasıl? biliyorum her mühendislik gibi bundada mezun oldum iş bulayım diye birşey değil. kendini geliştirmek lazım. ama yine de çalışma alanları fazla mı? ankara ünivle hacettepe arasında çok fark var mı?

  10. arkadaşlar sıze sunu soyleyyıyım.odtu dekı tıp taban puanı ve fızık muhendıslıgın taban puan ları cok fazla ucurum var kendınıze gelın..410 puanla akılsız basımla geldım ızmır 9 eylul le makıne muhendıslıgıne ankarada fızık muhendıslıgı okumak varken ınnsan pisman olmuyur değil bee

  11. arkadaşlar öncelikle fizik bölümü ile fizik müh karıştırmayın.temel olarak birçok dersi farklı bu bölümlerin.ben fizik müh 2. sınıf öğrencisiyim.öyle yorumlara falan aldanmayın şuan satj için araştırıyorum sırf ankarada 21 tanekuruluş buldum.. iş olanağıda cabası. tek sıkıntı ne biliyor musun puanları çok düşük olduğu için gerçekten bu bölümü isteyerek yazanların sayısının çok az olması ve böümün hakkını verememesi.bu yüzden o kadar az mezunumuz var. yazacak olanlara sesleniyorum o kadar zor değil. ilk yıl sisteminizi oturtursanız çok rahat 4 senede biter. illa akademik çalışmak zorunda falan da değilsiniz. çoğu kamu kuruluşuna özele yurtdışına çıkabilme imkanınız var..

  12. Böyle bölümleri yazarken, okuyanlarla değil de mezunlar ile görüşün. Ben size söyleyeyim iş olanaklarını: hiç yok. Verilen dersler akademisyen olmayacaksanız hiç bir işe yaramaz. 4 sene boşuna geçer. Ek olarak Gümüşhane ve Gaziantep gibi yerlere de gidilmez gençliğinize yazık.

  13. Ben gaziantep üniversitesi fizik mühendisliğinde okuyorum. bölüm için yorumum oldukça olumlu. eğer kendinize güvenen araştırmacı bir kişiliğe sahipseniz fizik müh tam sizin için. iş olanakları bakımından yurt dısında daha cok imkan bulabılmenız oldukca muhtemel. zor bir bölüm diyorlar ki şunu unutuyorlar. üniversitelerde zor bölümler dersler tarafından olmaz hocalar tarafında olur. demek istediğim gaziantep hocalarımız oldukça sıcak kanlı(dıger muhendisliklere gore) bana inanabilirsiniz.

  14. bence bu ülkeninde bilim insanlarına ihtiyacı var her şeye memurluk iş vs bu kadar basit ve dar bir perspektifden bakılmamalı sadece tıpçılarla doktorlarla yükselmek çok zor

  15. Arkadaşlar ben gaziantep üniversitesi fizik müh öğrencisiyim fizik diğer tüm bölümlerden çok farklı ve eğer gerçekten yapabileceğinize inanıyorsanız yazın ama şunu bilmenizi isterim ben de kazandığım zaman çok zor demişlerdi ve ben biter elbet dedim ama öyle değil ciddi anlamda çok zor bi bölüm ve bazı şeylerden feragat etmeniz gerekecek ama bitirdiğiniz zaman çok mutlu olacaksınız zoru başarmış olacaksınız

  16. Hayır hiç te katılmıyorum!! Ben son sınıf itü fizik mühendisliği öğrencisiyim ve gayet memnunum bölümümden. Fiziği sevmeyen gelmesin bu bölüme!! Fiziği sevdikten sonra bu bölüm de biter işte bulunur bu kadar basit..

    Ayrıca Odtu de Tıp yok bilginize. Teknik üniversitede hastane ne arar yani..

  17. Arkadaşlar fizik 3. sınıf öğrencisiyim AKLINIZ VARSA FİZİK YAZMAYIN fizik nasıl olsa biter diye okuyabileceğiniz bir bölüm değil… bunu dikkate alın çünkü bitmez. bitse bile iş imkanları çok kısıtlı mezun sayısı çok fazla bitse bir dert bitmese ayrı dert.. birçok arkadaşım bölümü bırakmak zorunda kaldı dersler ciddi anlamda çok zor hocalar kaçık. haberiniz olsun son pişmanlık işe yaramaz ” Odtü Tıp ” okuyun daha iyi derim. sınavda başarılar

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.