2019 Yılında Üniversite tercihi yapacak olan ve Deri Mühendisliği başarı sıralaması ile bu bölümü seçecek üniversite adayları için Deri Mühendisliği Taban ve Tavan puanları ile Deri Mühendisliği 2018 YKS Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını aşağıdan öğrenebilirsiniz … Bu puanlar 2018 Üniversite yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2019 YKS ve TYT’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar .
2018 2019 Deri Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Şu Şekilde :
Üniversite Adı | Yıl | Fakülte | Bölüm | Puan Türü | Genel Kont. | En Küçük Puan |
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) | 2018 | Mühendislik Fakültesi | Deri Mühendisliği | SAY | 15 | 248.09327 |
Deri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayın
Deri Mühendisliği Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2018 2019, Deri Mühendisliği Mühendisliği Başarı Sırası 2018 2019, Deri Mühendisliği Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler, Deri Mühendisliği Mühendisliği Puanı 2018, Deri Mühendisliği Mühendisliği Puan Türü, Deri Mühendisliği Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var
Bölümleri araştırırken bu sayfaya denk geldim. Bu sene sınav zordu büyük ihtimalle 80-100bin arasına gircem, bundan dolayı deri mühendisliği önüme geldi. Araştırmalarım neticesinde çok iyi bir bölüm gibi duruyor, özellikle asgari ücret bursu çok cezbedici. Instagram sayfasından 2 mezun buldum, onlarla görüştüm, durumlarından gayet memnunlarmış. Bu sene sınava giren arkadaşlar bu bölüm hakkında ulaştıkları bilgiler ile alakalı yorum yaparlarsa sevinirim.
Bazı kişilerin farklı sitelerde olumsuz yorum yapmaları sebebiyle dayanamayıp yazmak istedim.Öncelikle hangi bölümde okursanız okuyun kendinizi geliştirmeniz ve 4 yılınızı boşa geçirmemeniz gerekiyor.
Arkadaşlar, Deri Mühendisliği Bölümü Türkiye’deki tek bölüm ve sadece 20 öğrenci kontenjanına sahip.Diğer mühendislik dallarında her yıl binlerce mühendis mezun oluyor. İşletme, İktisat’tan her yıl on binlerce mezun çıkıyor.İş bulamıyorlar veya asgari ücretle çalışıyorlar. Tanıdığım onlarca arkadaşım, farklı mühendislik bölümlerinden mezun ve evinde oturuyor.Deri Mühendisliği Bölümü mezunları, eğer yabancı dil olayını çözmüşse, iş bulmaması imkansız. Sadece deri fabrikalarında çalışma durumu da yok. Son yıllarda mezunlar daha çok ünlü giyim markaları ve ayakkabı firmalarında mühendis olarak işe giriyorlar.Bölümden mezun olup yurt içinde ve yurt dışında çok başarılı olmuş yüzlerce mezun var (Tabi başarılı mezunların boş vakitleri olmadığı için yalan yanlış yorum yazma işleriyle uğraşmıyorlar) Bölümde okuyan öğrencilerin birçoğu da yurt dışına eğitime ve staja gidiyor. Diğer bölümlerde böyle bir kişisel gelişim ve tecrübe imkanını bulmak çok zor. Sadece yabancı dil konusunda kendinizi geliştirin.
Eğer 100-300 bin başarı sıralamasına sahipseniz hiç düşünmeyin yazın. Tabi 100-300 bin başarı sıralamasıyla Boğaziçi ve OTDÜ mühendisliğe girmeyi düşünenlere sözüm yok:)
Bu arada, 2019 yılından itibaren bölüme ilk 100 bin başarı sırasında giren öğrencilere İhracatçı Birlikleri tarafından karşılıksız olarak 4 yıl boyunca her ay asgari ücret tutarında burs verilecek. ÖSYM kitapçığında açıklaması var.
Bu durum da sanayicinin mühendise verdiği önemi gösteriyor.
Ben de deri mühendisliği mezunuyum. Öğrenciyken moda, tasarım ve dikim ilgimi çekiyordu, bu sebeple tekstilde çift anadal yaptım ve mezun olduktan sonra ihracat yapan bir deri konfeksiyon işletmesinde tasarım ve model ofisinde çalışmaya başladım. Şu an departman sorumlusuyum. Deri dikimi tekstilden çok farklı bu nedenle sadece tekstil okuyanlar bu işi yapamıyor, deri bilgisine de ihtiyaç duyuluyor. Departmana mühendis alınacağı zaman deri mühendislerini tercih ediyoruz. Mezun sayısı az olduğundan dolayı eleman bulma sıkıntımız var. Bu siteye de deri mühendisi araştırırken denk geldim. Mezun deri mühendisleri varsa bana ulaşmalarını isterim.
Merhaba sevgili gençler, ben İzmir’de bir lisede rehber öğretmeniyim. Özellikle bu sene Ege ve Dokuz Eylül’deki bütün bölümleri ayrıntılı olarak araştırdım. Deri Mühendisliği en çok ilgimi çeken bölüm oldu. Türkiye’de sadece Ege Ünide varmış ve yılda 20 mezun veriyormuş, bu da diğer bölümlerden daha avantajlı. Bölümde az kişi olduğu için Erasmus imkanları da baya aktifmiş. Kendi okulumdaki 12. sınıfların hepsine tavsiye ettim. Türkiye’nin üretimde aktif rol oynayan mühendislere çok ihtiyacı var. Umarım gençler bu tarz bölümlerin kıymetini bilir.
Ben de bu bölümden mezunum, gayet de mutluyum. Ekmeğini yiyorum sektörün o yüzden kötü konuşamam. Bazı dönemlerde ben de mutsuz olmuştum ama kendimi geliştirdim, pes etmedim. O zorluklar beni daha da güçlü yaptı, şimdi üst mevkideyim, şükür iyi de kazanıyorum.
Bölüme bu sene girdim. Gayet memnunum. Az kişi olmak çok avantajlı bence. Aşağıdaki bazı yorumları görünce korktum ama hiç öyle değilmiş. Mezun olanların çalıştığı yerleri görünce korkum geçti. Marka yerlerde çalışanlar var ve yurtdışı bu alanda çok açık.İş bulma sıkıntım olmayacak gibi duruyor. Yeni arkadaşlara tavsiye ederim.
Bende deri mühendisliği öğrencisiyim ve bölümümden oldukça memnunum.Yukarı da bazı saçma yorum yapan arkadaşların dediklerini kaale almayın.Diğer bölümler de çok fazla öğrenci var ve onlar arasından seçilip Erasmusa gitme imkânınız olmuyor.Yurtdışı imkanları bu kadar fazla olan başka bir bölüm yok.Erasmus dışında Mevlana programı,İaste programı,Stahl kampüste eğitim fırsatı, Erasmus yaz stajı..Bu sektörde çalışmak ve iyi paralar almak için İngilizce şart.İngilizce bildikten sonra gerisi geliyor zaten.İlk etapta diğer sektörlerde de olduğu gibi tabiki de yüksek maaşla başlamıyoruz.Ama işi öğrendikten sonra ünlü markaların aradığı isimler haline geliyoruz.Bence buradan mezun olan herkes bunun farkında tek sorun direk fazla miktarda para kazanmak.Kokuya gelince evet eskiden bir kokusu vardı fakat gelişen teknoloji ile o kokunun önüne geçiliyor.Sadece iyi bir araştırmadan sonra bu olanakların gerçekten olduğunu göreceksiniz…
7 senedir deri mühendisiyim. İsim vermiyim ama ünlü bir konfeksiyon firmasında deri alım sorumlusuyum. İyi ki bu bölümü okumuşum diyorum çünkü bizim yaptığımız işi herhangi başka bir bölüm mezunu yapamıyor, tekstilciler veya kimyacılar deriden anlamıyor. Bu sebeple sektör bize muhtaç. Tekstil firmasında da deri mühendisi arkadaşlarım dolu. Yani deri okuyanlar sadece deri fabrikalarında çalışmıyor. Bunun konfeksiyonu var, ayakkabısı var, ünlü mağaza zincirleri var, kimyasal firmaları, satın alma var. Nerde çalışmak istiyorsan o alanda çalışabiliyorsun. Hangi bölümde böyle bir olay var ki.
Bölüme girişin cok zor olmaması sizi yaniltmasin diger mühendisliklerden pek bir farkı yok.En güzel tarafı yurtdışı olanaklari oldukça iyi.Bana İspanya’da okuyabilme fırsatı yarattı.Bunun dışında staj ve firma tanıtım amacıyla tekrardan yurtdışına çıkma şansı yakalayabiliyorsunuz.Eger bu tarz hedefleriniz varsa burada gerçekleştirme şansınız diger bolumlere göre daha yüksek.İstedikten sonra bölümün ne oldugu pek farketmiyor iş yine sizde bitiyor.
Deri mühendisliği bölümünün 3. sınıf öğrencisiyim. İki kere bölüm aracılığyla yurtdışı tecrübem oldu. Birinde Hollandaya staja, diğerinde Erasmusla İspanyaya gittim. Sınıftaki çoğu arkadaşımda yurtdışına gidebilme imkanına sahip oldu. Yurtdışı ilişkileri çok geniş bir bölüm. Bu sayede ingilizcemi çok geliştirdim. Deri sektörü yurtdışına ihracat yapan bir sektör. İngilizceyi iyi çözdüğünüzde iş imkanları çok artırıyor. Geçen kariyer günü yapıldı. Sektördeki büyük firma sahipleri geldi. Fazla mezun verilmediğinden bize ihtiyaçları olduğunu bir an önce bitirip gelmemizi söylediler. Ortalama bir puanınız varsa gelmenizi tavsiye ederim.
Merhabalar, ben deri mühendisliği bölümü doktora öğrencisiyim. Bölüme 2005 senesinde girdim ve lisans eğitimim esnasında Erasmus+ programı ile Barselona’ya yüksek lisans eğitimim sırasına ise Erasmus Staj hareketliliği ile Bükreş’e gittim. Doktora eğitimime başladığım dönemde Stahl firmasının bölümümüzle başlatmış olduğu Stahl Campus programı kapsamında 15 gün Hollanda’da masrafları şirket tarafından karşılanan eğitime katıldım. Bunları yazmış olmamın temel sebebi bölümümüzün uluslararası ilişkilerinin gelişmişliği sayesinde üniversite hayatımız boyunca yararlanabileceğimiz yurtdışı imkanlarına örnek verebilmek. Bunun dışında yüksek lisans eğitimimi tamamladığım sırada İzmir’de Sepiciler firmasında çalıştım. Orada kalite kontrol mühendisliği yaptığım dönemde İstanbul’dan Punto deri konfeksiyona müşteri temsilcisi olarak geçme fırsatım oldu ve 2 sene de orada çalıştım. toplamda 5 sene özel sektör tecrübem mevcut ve bunların hiçbirinden kötü ayrılmadığım gibi maddi anlamda da sorun yaşamadım. Okula geri dönme sebebim ise kollajen biyomateryal alanında yüksek lisans eğitimim sırasında başladığım çalışmaları ilerletip bu dalda bir yere gelebilmek. Fakat mezun olduktan sonra çok iyi firmalarda çalışarak şuan çok iyi konumlarda çalışan pek çok dönem arkadaşım da var (Örneğin; Mulberry, LV, Stahl, Orjin Deri gibi isteyenler araştırabilirler). Neticede sözün özü demek istediğim her şey kişide başlar ve biter. Burada bütün imkanlarıyla size eğitim vermeyi bekleyen multidisipliner bir bölüm var ve siz bir konuda başarılı olmak kendinizi geliştirmek istediğiniz zaman hep yanınızda olacak insanlarla dolu. İsteyen herkesi misafir etmekten ve tüm sorularını cevaplamaktan mutluluk duyarım. Saygılarımla herkese başarılar
Arkadaşlar bölüme iyi diyenlerin hepsi akademisyen maaşlarını devamlı kılmak için sizlerin geleceğini hiçe sayıyor sakın yazmayın lise mezunu olmak daha avantajlı bana inanmıyorsanız gidin deri fabrikalarına sorun
deri fabrikamız var diyelim ve dericiyiz deri mühendisligi okusam işe yararmı
Zeytin, kesinlikle işe yarar. hazır işin varmış, bence bu fırsatı kaçırma derim.
Arkadaşlar burdaki olumlu yorum yapanları şahıs olarak tanıyorum amaç bölüme öğrenci çekmek.Sakın yazmayın hayatım karardı bu bölüm yüzünden mezunlar çaresiz ve işsiz yazmadan iyi araştırın.
ben de bu bölümde okuyorum şuan tamam öyle mükemmel bi bölüm değil ama işsiz kalıp sürünülecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. eğer ingilizcen ve ayrıca başka yabancı dilin yoksa yoksa,stklara katılmıyorsan,erasmus vs yapmıyorsan yani kısaca cv dosyanı kabartmıyorsan iş bulman hangi bölüm ve okul olursa olsun zaten mümkün değil. bunu bölümü yükseltmek için yazmıyorum. sadece insanlar kötü yorumlayanları gördükçe bölümden soğuyor. bölümü okuyan ve mezun olduğunda başarı sağlayacak olanlar nitelikli öğrencilerdir. bu bölümden mezun bir tanıdığım fabrika kurdu. he ben ileride ne yaparım bilmiyorum ama bu söylediklerimin bütün bölümlerle ilişkili olduğunu düşünüyorum.yanlışım varsa düzeltin. iyi geceler.
Elif hanım ben 2011 mezunuyum.Manisa da 1200 tl ye işe başladım sonra patron beni işci olarak kullanmak istedi ben ve mezun arkadaşlarım hepimiz farklı işlere yöneldik.Bir bölümden mezun olanların yüzde 90 farklı sektörlere yöneliyorsa o bölüm kötüdür.
2011 mezunlarından ahmet gokden diye bir şahıs yoktur. Yalan dolan yorumlar yapıyor kendisi. Doğru söyleseydi zaten fake isim kullanmazdı.
Hocalar her konuda çok yardımcı gerek iş bulma gerek eğitim konusunda, Türkiye’de bulunan hiçbir mühendisliğin sahip olmadığı imkanlara sahip. Bir kere çük büyük sektörün tek bölümü. Sektörle üniversite çok yakın bundan dolayı iş olanakları çok yüksek, şu anda mevcut 3-4 iş biliyorum. ancak her işteki gibi deneme süreleri düşük ücretler mevcuttur fakat siz hocalarla uğraşmak tembellik etmek yerine kişisel gelişiminizi tamamlarsanız büyk kaymak yiyeceğinixz bir meslek
Fikret Seni dürüst olmaya davet ediyorum..
deri mühendisliği mezunuyum.kimseyi kandırmayalım bu bölüm işçi bulamayan deri sektörüne işçi göndermek için kurulmuştur.çünkü mezun olduktan sonra başka bir işte çalışma şansınızda kalmıyor.bölümün mühendislikle en ufak alakası yok. maksat unvanla göz boyayıp işçi bulamayan sektöre amele yollamaktır.nice arkadaşlarım 800 tlye 2 sene çalışıp işi bıraktı.maksimum maaş alan 2500 den fazlasını görmedim oda 10 yıldır çalışıyor.gidin polis falan olun konservatuar okuyun en azından üniversiteden keyif alırsınız.mezunlar okulda kalabilmek için büyük yarıştalar hüngür hüngür ağlayan kızlarmı dersin.. yazık size aman diyim.
ÜNİVERSİTEYE GİRECEK ARKADAŞLAR KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM..ÇOK BÜYÜK AÇIK VAR .HER SEKTÖRDE OLDUĞU GİBİ ÇÜRÜK ELMALAR ÇIKIYOR.KENDİNİZİ YETİŞTİRİP,DONATIR,BASİRETLİ,YETENEKLİ,ÇALIŞKAN,DÜRÜST,DİSİPLİNLİ OLUR VE KENDİNİZİ İYİ SUNAR İSENİZ MÜKEMMEL BİR MESLEK .HERŞEYİMİ BU MESLEK SAYESİNDE KAZANDIM.ALLAHA ŞÜKÜR.İLK SENELERDE DÜŞÜK ÜCRET ALIRSINIZ AMA BEN SİZE SÖYLEYEYİM.ŞU AN EN AZ 5000 TL – 25 000 TL ALAN ARKADAŞLARIM VAR VE BAZI ARKADAŞLAR FİRMALARA ORTAK.MAALESEF DERİ MÜHENDİSİ ARKADAŞLAR İZMİR DIŞINA CESARET EDİP ÇIKAMADIĞI İÇİN TEKNİKERLER ONLARIN YERİNİ DOLDURUYOR.
Eğitim kalitesinin kötü olduğu,meslek olarak ağır zor ve mühendise pek yer olmayan sektördür.Kesinlikle iyi araştırılmadan tercih yapılmamalıdır.Çünkü mezunların yüzde 80 i işsiz yada başka işlere yönlenmektedir.Maden mühendisliğiyle neredeyse eşdeğerdir.
EGE ÜNİVERSİTESİ DERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Lisans ve Lisansüstü düzeyde eğitim veren Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Türkiye’nin ilk ve tek, dünya üzerinde ise bu alanda eğitim veren birkaç akademik kurumdan biridir.
Deri Mühendisliği Bilimi, ana girdisi ve üretim teknolojileri bakımından; biyoloji, histoloji, mikrobiyoloji, biyoteknoloji, kimya, çevre, makine, bilgisayar ve benzeri birçok bilim dalını kapsaması nedeniyle çok disiplinli bir karakter arz etmektedir. Ayrıca; tasarım ve moda konuları da deri mühendisliği kapsamının başka bir boyutunu oluşturmaktadır.
Deri Mühendisliği bölümünün eğitim hedefi; dünya deri ve deri mamulleri sanayinin ihtiyacı olan yüksek standartlara sahip mühendisleri yetiştirmektir. Bu kapsamda; mamul deri tiplerinin üretimini ve modifikasyonunu gerçekleştirebilen, tüm fiziksel ve kimyasal kontrolleri yapabilen, yeni teknik ve teknolojileri geliştirebilen, modaya uygun yeni ürün tasarımı yapabilen mühendislerin mezun edilmesi amaçlanmaktadır. Ayakkabı tasarımı ve üretimi, deri konfeksiyon konuları da Bölümün ders kapsamındadır.
Eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca 1 yıl süreli “İngilizce Hazırlık Programı” uygulanır.Deri Mühendisliği eğitimi; Mühendislik Fakültesi temel eğitim prensiplerini kapsayan mühendislik dersleri ile mesleki ders ve uygulamalardan oluşan bir programa sahiptir. Lisans, yüksek lisans ve doktora programları Bologna kriterleri uyarınca düzenlenmiştir. Öğrenciler eğitimlerinin 6. yarıyılı sonunda; deri fabrikalarında, kimyasal madde üreten ve pazarlayan firmalarda, deri konfeksiyon işletmelerinde, ayakkabı fabrikalarında, suni deri fabrikalarında, deri ürünleri tasarımı ve moda kuruluşlarında, AR-GE merkezleri ve laboratuvarlarda 4 hafta süre ile staj yapmak mecburiyetindedir. Bitirme tezlerini araştırma ve incelemeye yönelik hazırlayan öğrenciler, bölümdeki mevcut laboratuvarlardan yararlanmaktadır.
Türkiye’deki tek, dünya üzerinde ise deri ve ayakkabı sanayine yönelik eğitim veren birkaç akademik kurumdan biri olması sebebiyle, bölüm mezunları yurt içinde ve yurt dışında yüksek iş bulma imkanına sahiptir. Özellikle iyi derecede en az bir yabancı dil bilenler yüksek ücretlerle iş bulabilmektedirler. Bu bölüme yurt dışından eğitim için öğrenciler de geldiği için uluslar arası bir bölüm niteliğindedir. Mezunlar sadece deri ve ayakkabı üretiminde değil, aynı zamanda moda ve tasarım alanlarında da kendilerini geliştirerek kariyer yapma imkanına sahiptir.
Deri mühendisleri Türkiye’deki ve yurt dışındaki; deri fabrikalarında, kimyasal madde üreten ve pazarlayan firmalarda, deri tasarımı ve moda kuruluşlarında, deri konfeksiyon işletmelerinde, ayakkabı fabrikalarında, suni deri fabrikalarında, ar-ge kuruluşları ve laboratuvarlarda ve sektörel danışmanlık firmalarında çalışma olanaklarına sahiptir.
Ayrıca, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilmektedir.
Bölüm web sitesi: http://deri.ege.edu.tr/