Türk Tarihinin İlk Yazılı Eserleri Nelerdir?

Bu yazımızda Türk tarihinin ilk yazılı eserleri nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Yazının bulunmasıyla tarih sonrası çağlar başlamıştır. M. Ö. 3200 yılında Sümerler’in yazıyı bulmasıyla birlikte birçok medeniyet bu devrimden etkilenerek yazıyı kullanmaya başlamıştır. Yazı uzun yıllar içinde bütün medeniyetlere dağılmıştır. Yazı gelişmesini sürdürerek alfabe düzenine dönüşmüştür.

Türk Tarihi’nde de yazılı eserler oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Kadim tarihimizde birçok eser sayesinde Türk varlığından haberdar olmaktayız. Türklere ait bilgilere bu kaynaklardan da ulaşmaktayız.

Türk Tarihi’nin ilk yazılı eserleri şu şekildedir:

*Göktürk Kitabeleri

*Kutadgu Bilig

*Divanı Lugati’t Türk

*Atabetül Hakayık

*Divanı Hikmet

Göktürk Kitabeleri dışarıda tutulursa, diğer eserler Türk Tarihi’nde en önemli ilk yazma eserler olarak milli kültür varlığımızı oluşturmaktadır. Türk atalarının yazdığı bu eserler, günümüzde hala önemini ve değerini korumaktadır.

19 yorum

  1. selam arkadaşlar bu yazı valla dikkatimi çekti, 5 yıldızı hak ediyor Türk Tarihinin İlk Yazılı Eserleri Nelerdir? Ödevimi yazdım bitirdim, on numara beş yıldız oldu. bu yazıyı hazırlayanlara teşekkürler, yakışıklı erkeklere selamlar :)

  2. Türk tarihinin ilk yazılı belgeleri hangisidir konulu bir ödevim vardı araştırma yaparken sizin sitenizi keşfettim bu yazı acayip işe yaradı ve daha bir çok yazınızdan faydalandım.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.