Işığın Kırılması Nedir Kısaca

Aşağıda ışığın kırılması nedir kısaca olarak ele alacağız.

Işık dalga boylu hareket eden bir maddedir. Işığın parçacık olarak hareket etmesi de mümkündür. Işığın yayılması her ortamda gerçekleşir. Işığın yayılması, ışığın hızına ve madde ortamının yoğunluğuna bağlı olarak da değişmektedir.

Işık madde ortamında farklı fiziksel olayların yaşanmasına neden olur. Işık yansır, kırılır veya yoluna devam eder. Işık, cisimlerin görülmesinde etkili olmaktadır. Görünür bölge ışıklarının cisimlerin görünmesinde etkisi vardır. Işık madde ortamında ortamın yoğunluğuna göre kırılmaya uğrayabilir.

Işığın bir ortamdan başka bir ortama geçerken yönünün açısal olarak değişmesi kırılmasına örnektir. Işığın kırılmasında ortamın indisi denen yoğunluğun varlığı söz konusudur. Hava, su ve cam geçişlerinde ışığın kırılmasını görebiliriz. Işığın kırılmasında ışığın yön değiştirdiğini de görebiliriz.

Işık kırılırken çok yoğun ortamdan az yoğun ortama geçerken normale yaklaşır. Işık az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçerken de normalden uzaklaşır. Böylece ışın kırılması söz konusu olur. Gelen açı, yansıyan açı da ışığın kırılmasında önemli olandır.

Fiziksel olarak kırılma olaylarında yön ve doğrultu değişmektedir. Işığın kırılmasında da yön ve doğrultu değişmektedir. Işığın kırılması sayesinde optikler de elde edilmektedir. Optiklerin elde edilmesi göz kusurlarının iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Işığın kırılmasından yararlanılarak gözlük camları da elde edilmektedir. Gözlük camları göz kusurlarının engellenmesinde kullanılır.

Işığın Kırılması Nedir Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.