Rönesans Günümüz Bilimini Nasıl Etkilemiştir?

Aşağıda rönesans günümüz bilimini nasıl etkilemiştir kısaca olarak ele alacağız.

Rönesans, batı uygarlığında bilimin dönüm noktasını oluşturmaktadır. Rönesans, batı uygarlığında özellikle İtalya merkezli bir hareket olarak kilisenin din üzerinden kurduğu tahakkümün yıkılmasında bir devrim hareketi olarak görülmektedir. Batı uygarlığının orta çağ karanlığından çıkarak aydınlık çağa ulaşmasında etkili olmuştur.

Rönesans batı toplumlarında bilim ve sanat merkezli olarak meydana gelmiştir. Bilimin hayatın merkezine alınması, aklın ve mantığın öncelenmesi ile bütün dünyaya bilimsel çalışmalar alanında örnek olunması ortaya çıkmıştır. Bilimsel olarak temel bilimler alanında önemli gelişmeler olmuştur.

Temel bilimler alanında yardımcı bilim dalları alanında da gelişmeler yaşanmıştır. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik alanında evrenin anlaşılması ve tekniğin gelişmesi bakımından önemli icatlar üretilmiştir. Bu icatların üretilmesi on altıncı ve on yedinci yüzyıllarda günümüz modern biliminin temellerini oluşturmuştur.

Günümüzde modern bilim kaynakları kullanılmaktadır. Bu kaynakların elde edilmesinde Rönesans dönemi bilim çalışmaları etkili olmuştur. Biyoloji alanında yaşanan gelişmeler araştırmaların artmasıyla günümüzde sağlık sorunlarının aşılmasında etkili olmuştur. Fizik alanında yaşanan gelişmeler ise evrenin anlaşılmasında ve anlamlandırılmasında etkili olmuştur.

Rönesans döneminde yapılan devrimler bilime olan ilginin de gelişmesini sağlamıştır. Bilim gelişmeye devam ederek tekniğin de gelişmesini sağlamıştır. Teknik geliştikçe teknoloji de gelişmiş ve insan hayatı daha kolay yaşanabilir bir hale gelmiştir.

Rönesans Günümüz Bilimini Nasıl Etkilemiştir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.