Masal Nedir Kaça Ayrılır

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-11-08 09:44:56Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Masallar, çocukların gençlik çağına kadar okuduğu hem eğlendirici hem de öğretici edebi metinlerdir. Gerçek olan ya da olağanüstü olayların anlatıldığı ve genellikle kahramanlarının hayvanlar olduğu öğretici ve aynı zamanda da güldüren kısa edebi yazılara masal adı verilir. Masallar, küçük yaşlardan gençlik dönemine kadar hemen hemen her çocuğun vazgeçilmezidir bu nedenle de çocuklar büyüseler de çocukken okudukları ya da dinledikleri masalları unutmazlar.

Masallar dört ana grupta incelenir;

  • Güldürücü Masallar: Genellikle komik ve güldürüp eğlendiren masallardır. Amacı; okuyucuları eğlendirmek ve onların güzel vakit geçirmesini sağlamaktır.
  • Hayvan Masalları: Kahramanları hayvanlardır ve bu masallarda hayvanlara insanların özellikleri yüklenerek konuşturulur yani kişileştirme ve konuşturma sanatları sıkça kullanılır. En güzel örnekleri ise La Fontaine masallarıdır.
  • Zincirleme Masallar: Bu masal türlerinde belirli bir olay örgüsü vardır ve olaylar zincirleme şeklinde gitmektedir. Yani bu yazıları mantığa dayalıdır ve küçük küçük hikayeler arasında bir ilişki kurulur.
  • Olağanüstü ve Gerçekçi Masallar: Olağanüstü masallarda adından da anlaşılacağı gibi olağanüstü olaylara yer verilir, kahramanları; cin, peri, prenses gibi olağanüstü varlıklardır. Gerçekçi masallarda ise gerçekleşmesi muhtemel olan olaylar işlenmektedir.

Masal Nedir Kaç Bölümden Oluşur Konusu Hakkında Sizlere Bilgi Verdik. Umarız Faydalı Olmuştur. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.