DGS Deri Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Deri Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Deri Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Deri Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Deri Mühendisliği Hakkında Bilgi:

Deri Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türüyle öğrenci kabul eden bir bölümdür. İzmir, Ege Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi’nde bulunan bölümün amacı, deri sanayi alanında yetişmiş insan gücünün sağlanmasında teknik desteği oluşturacak kişiler yetiştirmektir. Bölümde deri üretimi, koruması, işlenmesi alanında dersler okutulmaktadır.

Deri Mühendisliği mezunları deri mühendisi olarak deri endüstrisinde kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektörde çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Yeterli bilgi, birikim ve donanıma sahip olarak araştırma ve geliştirme yapmaya yetkilidirler. Maaşlar ortalamanın üzerindedir. Kişilerden beklenen sabırlı, dikkatli ve azimli olmalarıdır.

Deri Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği SAY 2 2 228,15944 278,76879

DGS Deri Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.