Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Ekim 2017

4.Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Tema Değerlendirme Soruları Ve Cevapları Doku Yayınları Sayfa 30 31 32

4. Sınıf Türkçe çalışma kitabında tema değerlendirme soru ve cevaplarını sizin için inceledik ve cevaplamaya çalıştık. Umarız faydalı olur.

1. TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 30 Cevabı

(Aşağıdaki ilk on soruyu verilen metinden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Kırmızı Karınca ailesini diğer karınca ailelerinden ayıran özellik nedir?

  • Cevap: Cömert ve herkese yardım eden yardımsever bir aileymiş. 

2. Kırmızı Karınca ailesi, yardım için kullandığı malzemeleri nereden temin etmektedir?

  • Cevap: Diğer karıncalar yardım için onlara vermiştir. 

3. Bencil karınca, niçin Kırmızı Karınca ailesine yardım etmemektedir?

  • Cevap: Yardım yapmayı sevmeyen bir karınca olduğu için. 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 31 Cevabı

4. Karıncaların başına nasıl bir felaket gelmiştir? Bu felaketin zararları nasıl giderilmiştir?

  • Cevap: Korkunç bir sel gelmiş ve hepsinin evi yuvası yıkılmıştır. Kırmızı karınca ailesinin stokladığı yardımlar sayesinde karıncalar tekrar normal hayatlarına dönmüş. 

5. Bencil karınca, felaketten sonra nasıl davranmıştır? Onu değiştiren nedir?

  • Cevap: İyilik yapması gerektiğini anlamıştır.

6. “Kırmızı Karınca Ailesi ile Bencil Karınca” metninde hangi konu anlatılmıştır?

  • Cevap: Yardımlaşma sayesinde tüm zorluklar atlatılır. 

7. Aşağıdaki noktalı yerlere metnin ana düşüncesini bir cümle ile yazınız.

  • Cevap: Yakınına yardım etmeyen kişiler bir gün yardım bekleyecek hale gelir. 

8. Yukarıdaki metni siz yazsaydınız hangi başlığı verirdiniz? Kutucuğa yazınız.

  • Cevap: Bir gün başımıza ne gelecek bilinmez. 

9. “Yaralarını sarmak” kelime grubu aşağıdaki cümlelerde hangi anlamlarda kullanılmıştır? Cümlelerin karşısında verilen kutucuklara yazınız.

  • Cevap: İyileştirmek, dertlerini sorunlarını çözmek .

Hemşireler, hastaların yaralarını sarıyordu. (X)
Küçük çocuk, yalnızlığın onun ruhunda açtığı yaraları sarıyordu. (X)

10. Metinde geçen aşağıdaki kelimelerle zıt anlamlılarını oklar kullanarak eşleştiriniz.

  • Cevap:

yıkmak – yapmak
zengin – fakir
aç – tok
dost – düşman

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 32 Cevabı

11. Aşağıdaki cümlelerin baş tarafındaki kutucuğa altı çizilen kelimelerden gerçek anlamda kullanılanlarına “G”, mecaz anlamda kullanılanlarına “M” yazınız.

  • Cevap:

Kara bulutlar kuzeyden kente doğru hızla yaklaşıyordu. (M)
O felaket günü, kara bir gün olarak hafızalara kazındı. (M)
Deniz yüzeyinde kara lekeler oluşuyordu. (G)
Kara kalbi yüzüne yansıyor, onu çirkinleştiriyordu. (M)

12. Aşağıdaki kelimelere kutucuklardaki eklerden uygun olanını getirerek yeni kelimeler türetiniz. Türettiğiniz kelimeleri noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: İğnelik               Gerdanlık              Demlik
  • Cevap: Evsiz                  Barksız                   Sonsuz
  • Cevap: Çiçekli                Evli                         Tatlı
  • Cevap: Kötülük             İyilik                       Güzellik

13. Aşağıdaki cümlelerde isim olarak kullanılan kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap:Yuva, Çıplak, Giyecek, Aç, Yiyecek

Yuvası yıkılana yuva, çıplak kalana giyecek, aç kalana yiyecek verirlermiş.

14. Aşağıdaki dörtlükte kaç tane isim vardır?
Üç güzel kelebek,
Dağları, kırları dolaş.
Kanatlarında kokusu çiçeklerin Bizim eve de ulaş.
A) 3 B) 5 C) 7 D) 9

  • Cevap: C

15. “Küçücük köyde okul da kütüphane de vardı.” cümlesinde hangi kelime isim değildir?
A) küçücük B) köyde C) okul D) kütüphane

  • Cevap: A
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları