2014 LYS-4 Soruları ve Cevapları Sosyal Bilimler

2014 LYS Sosyal Bilimler Soruları, 2014 LYS-4 Soruları ve Cevapları Sosyal Bilimler

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), bugün yapılacak sınavlarla başlıyor. Sınava giren adayların Sınava Giriş Belgesinin dışında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında götürmeleri gerekiyor.

LYS-4, 14 Haziran Cumartesi; LYS-1 ve LYS-5, 15 Haziran Pazar; LYS-2, 21 Haziran Cumartesi ve LYS-3, 22 Haziran Pazar günü uygulanacak. LYS’ye, 946 bin 244 aday başvuru yaptı. Sınava başvuran adayların 744 bin 562’si Matematik Sınavı (LYS-1), 388 bin 361’i Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2), 751 bin 454’ü Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) , 432 bin 97’si Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ve 70 bin 767’si Yabancı Dil Sınavına (LYS-5) girecek.

LYS 81 il merkezi ve Lefkoşa’da uygulanacak. Adaylar, tüm sınavlara aynı merkezde katılacak. Sınavlarda, 5 milyondan fazla soru kitapçığı kullanılması bekleniyor.

-BELGELERİ EKSİK OLAN ADAYLARIN SINAVI GEÇERSİZ OLACAK-

Sınava giren adayların Sınava Giriş Belgesinin dışında başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, tutuklu adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi sınavlara girişlerde belge olarak kullanılabilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınavlarda kimlik belgesi olarak kullanılamayacak. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanları ve geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar geçerli sayılmayacak.

2014 LYS Sosyal Bilimler Soru ve Cevapları Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.