DGS İngiliz Dil Bilimi Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

İngiliz Dil Bilimi Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS İngiliz Dil Bilimi Bölümü puanları ve 2017 DGS İngiliz Dil Bilimi Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

İngiliz Dil Bilimi Bölümü Hakkında Bilgi:

İngiliz Dil Bilimi Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SÖZ puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı İngiliz Dil Bilimi alanında yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde kültür, sanat, edebiyat, tarih, dil alanlarında kapsamlı dersler okutulur.

İngiliz Dil Bilimi Bölümü mezunları üst düzeyde konuşma, yazma, okuma ve anlama yeterliliklerine sahip olarak metin inceleme, eser araştırma alanlarında kamu kurum ve kuruluşlarında müze büyükelçilik, kütüphanelerde, özel sektörde turizm ve rehberlik işlerinde görev alabilir, çalışma imkanı bulup iş sahibi olabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişir. Kişilerden beklenen sabırlı, meraklı, dikkatli ve araştırmacı olmalarıdır.

İngiliz Dil Bilimi Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Edebiyat Fakültesi İngiliz Dil Bilimi (İngilizce) SÖZ 3 3 253,84691 263,05795
MERSİN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dil Bilimi (İngilizce) SÖZ 6 6 223,38837 242,57749

DGS İngiliz Dil Bilimi Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.