Cam Bölümü Nedir Tanıtımı

 

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Cam bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Cam Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Cam Bölümü Tanıtımı:

Programın Amacı: Cam programının amacı, cam endüstrisinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:Cam programında matematik ve fizik, inorganik kimya, fiziksel kimya, teknik resim, cam bilimine giriş, mekanik işlemler, yakıt teknolojisi, yüksek sıcaklık reaksiyonları, iş hukuku ve makine bakım tekniği gibi dersler okutulur.

Gereken Nitelikler:Cam programında eğitim görmek isteyen kimsenin, fizik ve kimya konularında başarılı, ortalamanın üzerinde bir mekanik yeteneğe sahip olması gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Cam programını bitirenlere “Cam Teknikeri” ünvanı verilir. Cam teknikeri, kimya mühendisinin gözetim ve denetimi altında cam hamurundan çeşitli cam eşya ve kristal elde edilmesi için planlanan işlemleri yürütür.

Çalışma Alanları:Cam teknikerleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Şişe ve Cam Fabrikalarında görev alabilirler.

Cam Nedir, Cam Ne İş Yapar, Cam Maaşları, Cam İş İmkanları, Cam İş Çalışma Alanları, Cam Mesleği Hakkında Bilgiler, Cam Bölümünün Geleceği, Cam Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Cam Bölümü Tercih Edilir mi, Cam Tanıtımı, Cam Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Cam Mezunları Ne İş Yaparlar , Cam Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Cam İş Bulma Durumu

> Cam Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz

1 yorum

  1. Mihrab: Câmilerde kıble yönünde bulunan ve imamın namaz kıldırırken durduğu girintili bölümdür
    .
    Minber: Câmilerde imamın cuma ve bayram hutbelerini okuduğu yüksekçe merdivenli yerdir.

    Vaaz Kürsüsü: Câmilerde vaaz verilen yüksekçe oturma yeridir.

    Minare: Câmilerin bitişiğinde ezan okumak için yapılan kule şeklinde yüksek yapıya denir.

    Şerefe: Minarelerde çepeçevre ve çıkıntılı olarak yapılan ezan okuma yeridir. Buraya minarenin içindeki basamaklarla çıkılır. Minarelerde genellikle bir şerefe bulunur. Birden fazla şerefeli minareler de vardır.

    Alem: Minarenin tepesine yerleştirilen hilâl (ay) şeklindeki tepeliğe denir.

    Şadırvan: Caminin avlusunda bulunan, abdest almak için düzenlenmiş bölüm

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.