Dünyadaki Su Kaynaklarının Ne Kadarını Canlılar Kullanır

su kaynakları ile ilgili görsel sonucu

Bir canlının hayatta kalabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu şey sudur. Su, bir canlının ilk olarak içmesi için vardır ve su içmek özellikle de insanların en temel ihtiyaçları arasındadır. Bir insanın su içmeden yaşamına devam etmesi gibi bir şey mümkün değildir. İnsanlar beslenmeden bile çok uzun zaman yaşayabilirken su içmeden çok kısa süre içerisinde hayatlarını kaybederler. Hayvanların da en az insanlar kadar suya ihtiyaçları vardır. Bitkiler zaten su olmadan hiçbir şekilde yaşayamamaktadır. Bu yazımızda sizlere dünyadaki su kaynaklarının ne kadarını canlılar kullanır kısaca bilgi vereceğiz.

su kaynakları ile ilgili görsel sonucu

Dünyada var olan su kaynakları iki başlık altında toplanır. Bu başlıklardan bir tanesi yer altı su kaynakları olurken, diğeri ise yer üstü su kaynakları olmaktadır. Bu suların kullanım alanları çok çeşitlidir. Örneğin içtiğimiz, sağlık alanında kullandığımız, tarımsal sulama yaptığımız sular buradan kaynaklanırken elektrik üretimi için de bu suları kullanırız. Fakat dünyada var olan tatlı su kaynaklarının yalnızca yüzde birlik bir kısmı canlılar tarafından kullanılmaktadır. Çünkü diğer yüzdelik kısımlar kullanılabilir özellikte değildir.

İnsanlar suyu her alanda kullanmaktadırlar. Fakat suyu ihtiyacımız olan kadar kullanmamız gerekmektedir. Ayrıca su kaynaklarını kirletecek davranışlarda bulunmamalıyız. Çünkü su hem bizim hem de diğer canlıların hayat kaynağıdır. Suyun temiz ve çok olması bizim hayatımızı olumlu etkiler. Bizler de bu konu ile ilgili üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Suyun bizim için her şey olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Dünyadaki Su Kaynaklarının Ne Kadarını Canlılar Kullanır Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.