Hesabını Bilmek Deyiminin Anlamı

ruyada-para-saymak

ruyada-para-saymakİnsanlar yaşamını devam ettirebilmek için çalışıp para kazanmak zorundadırlar böylece kazandıkları para ile ihtiyaçlarını karşılarlar ve hayatlarını devam ettirirler.

Her insanın maddi geliri ve maddi gelirine bağlı olarak da yaşam standardı aynı değildir. Bu nedenle her insan cebindeki paraya göre hareket etmeli ve cebindeki paranın miktarında yarını da düşünerek harcama yapmalıdır. “Hesabını bilmek” deyimi de tam anlamıyla bunu anlatmaya çalışmaktadır..

Eğer bir insan cebindeki parayı ya da kazandığı parayı hesaplayarak harcama yapmazsa ve müsrif bir şekilde parasını harcarsa bir daha ki maaşını alana kadar ya da belkide bir ertesi gününe kadar cebindeki parası çoktan bitmiş olacaktır. Oysa ki insanlar her zaman cebindeki parasını hesaplayarak ve hesabını bilerek harcama yapmalıdır ve her zaman kenara zor anlar için üç kuruş da olsa atmalıdır. Yoksa ani ve olağanüstü bir durum olursa zor durumda kalırlar ve etrafından yardım istemek zorunda kalırlar ve etrafındaki insanlar da yardım edemezse belki de bir daha geri dönüşü olmayan zor bir durumun içinde kalabilirler. Bu nedenle her durumda hesabını bilmek önemlidir.

Hesabını Bilmek Deyiminin Açıklaması Konulu Yazımız İçin Yorum ve Görüşlerinizi Hemen Bize Yazın..

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.