Kars Nüfusu

Kars TÜİK Son nüfusu sayımına göre toplam nüfusu ne kadar … 2018 2019 yılı Kars nüfusu açıklandı. Aşağıdan Toplam Kars nüfusu kaç ve Kars hakkında bilgilere göz atabilirsiniz.

Kars İli Hakkında Bilgi ve Şehrin Nüfusu

Kars Nüfusu : 288.878

kars

Kars Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde bulunan illerimizden bir tanesidir. Yapılan kazılar şehrin geçmişinin Yontma Taş Devri’ne kadar uzandığını göstermektedir. Tarih Boyunca Sasani, Bizans, Akkoyun’u, Timur, Safavi, Selçuklu gibi birçok devletin himayesine giren il, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.1921 yılında imzalanan Moskova ve Kars anlaşması ile yeni sınırları belirlenen Kars Cumhuriyet’in ilanından sonra il haline gelmiştir. Kars’ın yeryüzü şekilleri incelendiğinde bölgede yaylalar büyük yer tutmaktır.

Kışları soğuk, yaz ayları ise yağışlı olan ilde tipik karasal iklim hakimdir. Kışın hava sıcaklığı -39 dereceye kadar düşmektedir. En fazla yağışı yaz aylarında alan ilde yayla hayvancılığı ilin geçim kaynakları arasında büyük yer tutmaktadır. Kars’ta dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bazı bitkilere de rastlamak mümkündür. Halkın büyük çoğunluğu tahıl üretimi ve mera hayvancılığı ile geçinmektedir.

Kars Toplam Nüfusu: 288.878

Kars Nüfusu 2018 2019 ve Kars Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.