Yozgat Gezilecek Yerler

Yozgat Gezilecek Görülecek Yerler

Yozgat Tatil Yerleri

Yozgat Tatil Rehberi

Yozgat
Bölge topraklarına tarih boyunca Hitit, Frig, Pers, Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları hükmetmiş en son olarak da Osmanlılar ve ardından Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetine girmiştir.

Görülmeli
Alisar Höyüğü görülmeli. Yöreye özgü Testi kebabını da tavsiye ederiz.Yozgat il sınırları içindeki antik yerleşimler arasında Kerkenez Harabeleri, Büyüknefes-Tavium antik kenti sayılabilir.
Çeşka Kalası Yeraltı Şehri, Behramşah Kalesi, Alişar Höyüğü, Karabıyık köprüsü, Yozgat il sınırları içinde görülebilecek tarihi kalıntılar olarak sayılabilir.

Tarihi Yapılar:
Kentte görülebilecek tarihi yapılar arasında Çapanoğlu Camii, Divanlı Köyü Camii, Başçavuş Camii, Çandır Şah Sultan Hatun Türbesi, Çerkez Bey Türbesi, Ali Çelebi Türbesi, Mahmut Çelebi Türbesi, Osmanpaşa Camii ve Türbesi, Çandır Şahruh Türbesi, Çayıralan Kümbeti Camii bulunuyor.

Çapanoğlu Camii
İlk yapımı 1779´da Çapanoğlu Mustafa Bey tarafından yaptırılmıştır. Anadolu´nun mimari, tarz ve zerafet bakımından en güzel camilerinden biridir.

Alisar Höyüğü
Yozgat´ın 45 km. güneydoğusunda, Alisar köyü yakınlarındadır. Eski kültürlerin birbirlerine akış ve geçişini simgeler. Mezopotamya uygarlığına ve daha öncesine de sahne olan Alisar, Hitit çağını yaşamış ancak altın çağını Frigler döneminde yaşamıştır.

Behramşah kalesi
Akdağmadeni-Çalışkan köyünde, köyün kuzeyinde bulunan yüksek bir tepe üzerine kurulmuştur. Necmeddin Behram-Şah-ı Candar´a ait olan bu kale, 13.yy eseridir.

Akdağ Madeni Kadı Pınarı :
Suyu, çam ağaçları ve yaylaları ile daima aranan bir yerdir. Tabii kaynakları bakımından çok zengindir. Yazın çevre köylerin yaylalarına göçüşü ve yayladan dönüşü çevreye renk katmaktadır. Orman içinde piknik alanları bulunmaktadır.

Karanlıkdere :Ortasından Delice Çayı geçen çok güzel bir dinlenme yeridir. Şefaatli İlçesini Yerköy ilçesine bağlayan yol boyunca uzanır. Vadi yatağında bağ ve meyve bahçeleri ile dolu olan bu bölge, aynı zamanda av bölgesidir.

Kaplıcalar:
43 derecelik suyuyla Sarıkaya Kaplıcası, 80 derecelik suyuyla Sorgun Kaplıcası, Yerköy Kaplıcası, Boğazlıyan ve Saraykent kaplıcaları, Yozgat il sınırı içindeki kaplıcalardır.

İklim
Sert bir kara iklimi yöreye hakimdir. Yazları kurak geçer. En uygun zamanı ilkbahar -sonbahar arasındaki dönemdir.

Etkinlikler
Eğrice (Hıdrellez): 6 Mayıs

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.