Çevremizi Korumak İçin Neler Yapmalıyız Kompozisyon

Aşağıda çevremizi korumak için neler yapmalıyız kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

Çevre, insanın etrafını saran canlı ve cansız nesnelerin bir arada uyum içinde durmaları anlamına gelmektedir. İnsan bir doğal çevresi bir de yapay çevresi bulunmaktadır. Doğal çevre, doğaya at unsurların bir araya gelmesiyle oluşan çevredir. Yapay çevre ise insanın kendi kurduğu çevreyi oluşturmaktadır.

Çevre, beşeri faaliyetlerden etkilenmektedir. Beşeri faaliyetlerin olumsuz etkileri çevreyi de olumsuz etkilemektedir. Çevrenin olumsuz etkilenmesiyle çevre sorunları meydana gelmektedir. Çevre sorunlarının başında da çevre kirlilikleri gelmektedir. Çevre kirlilikleri, toprak kirliliği, su kirliliği, hava kirliliği, ses ve ışık kirliliği olarak meydana gelmektedir.

Çevre kirlilikleri insan sağlığının bozulmasına, hastalıkların artmasına, canlı hayatının tehdit altında olmasına, doğal kaynakların azalmasına, nesillerin tükenmesine, bitki örtüsünün ortadan kalmasına, atmosferik faaliyetlerin aksamasına, mevsim geçişlerinin düzensizleşmesine neden olmaktadır.

Bu nedenlerle çevremizi korumak zorundayız. Çevremizin korunmasında bize çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çevremizi korumak için doğal kaynakları düzenli kullanma, enerji tasarrufu sağlama, geri dönüşüm ve geri kazanım tesisleri kurma ve sistemlerinin gelişmesini sağlama gibi faaliyetlerin yapılması gerekir.

Çevre kirliliklerinin yaşanmaması için eğitim çalışmaları yapılmalı, toplum bu konuda bilinçlendirilmeli ve kirliliklerin insani ve tabi yönlerinin de insanlara duyurulması gerekmektedir. Böylece çevre kirlilikleri ile mücadele etmek mümkün olacaktır.

Çevremizi Korumak İçin Neler Yapmalıyız Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.