Akademik Dürüstlük Nedir?

Aşağıda akademik dürüstlük nedir kısaca olarak ele alacağız.

Akademi, eğitim ve öğretimin en iyi şekilde sağlanması ve öğrenimin üst düzeyde gerçekleştirilmesi için faaliyetlerin yapılması anlamına gelmektedir. Akademi üst düzey olarak öğretimin gerçekleşmesidir. Bu da bazı ilkelere bağlı olarak değişmektedir. Bu ilkeler akademik alanda çalışmaların en iyi şekilde yapılması içindir.

Akademik dürüstlük, sınav, ödev ve herhangi bir çalışma alanında bilgi hırsızlığının önlenmesi esasına dayanmaktadır. Bir işin gerçekleşmesinde dürüstlük her şeyin ötesindedir. Akademik dürüstlük sayesinde akademide işlerin doğru yollardan yapılması sağlanmaktadır. Bu da akademinin değer kazanmasına neden olur. Akademinin değer kazanması güvenilir ve geçerli olmasını da etkilemektedir. Dürüstlük evrensel bir değerdir ve her yerde geçerlidir.

1 yorum

  1. Akademik dürüstlük; sınav, ödev veya her hangi başka bir uygulamada emek ve bilgi hırsızlığı yapılmasına kesinlikle karşı çıkan, özgünlüğü savunan ilkedir. Bu dürüstlükte her insanda olması gereken ve yapılmaması durumunda büyük suç olan şey.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.